Reklama

Petronas končí jako sponzor týmu SRT

Firma Petronas oznámila, že končí jako sponzor týmů SRT manažera Razzaliho. Tento tým závodí ve všech třech kubaturách Grand Prix, tedy v MotoGP (Rossi a Morbidelli), Moto2 (Vierge a Dixon) a Moto3 (McPhee a Darryn Binder).

Razlan Razali, Team Principal (PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team) tak musí na novou sezónu 2022 hledat nového hlavního sponzora, což nebude zas tak jednoduché. Především závodění v MotoGP jako satelitní tým Yamahy si vyžaduje velké množství finančních nákladů.

Ačkoliv nebyly uvedeny žádné oficiální důvody, tak letošní nepřesvědčivé výsledky mohou být jedním z pádných důvodů: V královské kubatuře MotoGP je Ital Franco Morbidelli až na P16., jeho týmový kolega a krajan Valentino Rossi potom na P19 (přičemž oznámil ukončení své kariéry po skončení této sezóny).

A ani v ostatních kubaturách to není o mnoho lepší: V té prostřední je Španěl Xavi Vierge na P10, Brit Jake Dixon pak 19. A v Moto3 je Jihoafričan Darryn Binder sice šestý (tedy nejlépe umístěný závodník v MS z tohoto týmu napříč kubaturami), ale zkušený Skot John McPhee až na P13.

Dle zatím nepotvrzených zpráv se Razzalimu podařilo nového sponzora už najít, měla by to být italská firma WITHu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama