Reklama

Pět letošních pódií: Ai Ogura

Ačkoliv jede teprve svou druhou sezónu MS-Moto3 a má na svém kontě pouze 29 závodů Grand Prix, tak je v polovině letošní sezóny na 2. místě se ztrátou pouhých 5 bodů na lídra šampionátu nejslabší objemové kubatury Alberta Arenase.

19-letý jezdec týmu Honda Team Asia - svěřenec Hiro Aoyamy - posledního mistra světa kubatury 250 ccm - debutoval v šampionátu mistrovství světa v roce 2018 při španělské Grand Prix - s «wild card» a hned napoprvé dojel v Top-15, tedy za 1 bod. Celkem startoval v této sezóně ve 3 závodech Grand Prix.

Ještě předtím však rodák z japonského Tokya absolvoval klasickou postupnou motocyklovou školu všech Asiatů: Idemitsu Asia Talent Cup 2015 (skončil celkově sedmý) a 2016 (vítězství a první pódia), Red Bull Rookies Cup 2017 (dvě vítězství a pět pódií) a 2018 FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship - první vítězství v tomto šampionátu a celkově se umístil v Top-5.

Sezóna 2019 byla Ogurovou první plnou sezónou v Grand Prix a v Aragonu získal dokonce první pódium. Ve své první kompletní sezóně v mistrovství světa nasbíral celkem 109 bodů a skončil druhý v soutěži «Rookie of the Year» (za Italem Celestinem Viettim) a celkově obsadil v šampionátu MS-Moto3 se ziskem jednoho pódia (v Aragónu) 10. místo.

Ačkoliv má na svém kontě Ai Ogura ze 7 letošních závodů celkem 5 pódií (2 druhá a 3 třetí místa, 4. byl odmávnut v Rakousku a nedojel v Jerezu II.) a 101 bodů, tak na své první vítězství stále ještě čeká.

Ai Ogura jezdí velmi takticky, velmi dobře odstartuje a pohybuje se v Top-10, v závěru závodu se strategicky posune do Top-5, respektive do Top-3 a naplno jede v úplném závěru - tedy v posledních dvou kolech.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama