Reklama

Pelikánová v Misanu dvakrát čtvrtá

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová obsadila v obou závodech evropského motocyklového poháru žen na okruhu v Misanu čtvrté místo.

Letošní sezóna obnoveného evropského motocyklového poháru žen pokračovala druhým závodním víkendem. Italský šampionát CIV, v jehož rámci se Women’s European Cup koná, se tentokrát přesunul na okruh v Misanu. Ten dvacetiletá rodačka z Brna zná z loňského roku, kdy na něm závodila v rámci mistrovství světa kategorie Supersport 300.

„Okruh v Misanu nepatří mezi mé oblíbené tratě. Na začátku víkendu jsme navíc museli řešit technické problémy, protože nám vynechávala motorka,“ uvedla Alexandra Pelikánová. I přes technické potíže obsadila v úvodním pátečním tréninku třetí místo.

„Do první kvalifikace se nám problémy podařilo odstranit, ale nakonec jsem na trať nevyjela, protože pršelo a podmínky na trati byly tak nepříznivé, že nemělo cenu riskovat. V sobotní kvalifikaci jsme udělali chybu, protože jsme se rozhodli jet na ojetých pneumatikách, na kterých jsem jela už v tréninkové jízdě,“ prozradila Pelikánová, kterou na rozdíl od dalších závodních víkendů čekaly v Misanu hned dva závody.

„Chtěli jsme pneumatiky pošetřit na samotné závody, abychom v každém z nich mohli použít novou sadu, ale v kvalifikaci se nám to vymstilo. Hodně to klouzalo a nešlo pořádně jet. Měla jsem co dělat, abych nespadla. Nakonec z toho bylo čtvrté místo na startu.“

Start z druhé řady na umístění na stupních vítězů nestačil. „V prvním závodě jsem po vydařeném startu udělala chybu v šesté zatáčce a předjely mě další dvě závodnice. Než jsem se dostala zpátky před ně, tak mi první tři holky poodjely a mně se už nepodařilo je dojet,“ konstatovala Pelikánová, která do cíle prvního víkendového závodu dojela čtvrtá s celkovou ztrátou 5,723 sekundy.

„V druhém závodě jsem se poučila z chyby ze soboty a po dobrém startu jsem byla druhá. Jely jsme ve skupince čtyři a neustále se přejížděly. Bohužel mi chybělo štěstí a asi i trochu výkonu na výjezdech ze zatáček, abych mohla zaútočit a bojovat o vítězství. Nakonec z toho bylo opět čtvrté místo,“ pokračovala dvacetiletá rodačka z Brna. Na třetí pozici ztratila pouhých 0,270 sekundy.

Po většinu nedělního závodu navíc byla držitelkou nejrychlejšího kola, ovšem v posledním okruhu ji o 0,003 sekundy překonala Beatriz Neila Santos, vítězka obou závodů evropského motocyklového poháru žen v Misanu. Španělka navázala na své vítězství z úvodního závodního víkendu tohoto poháru a upevnila si první pozici v průběžném pořadí. V tom patří Alexandře Pelikánové čtvrté místo.

„Na bednu to tentokrát nestačilo, ale i tak jsem spokojená. Příští závodní víkend se pojede v Imole, tedy na trati, kterou znám a která se mi líbí. Doufám, že i tam promluvím do bojů o stupně vítězů. Ráda bych poděkovala všem sponzorům a fanouškům za podporu,“ dodala.

Příští závodní víkend evropského motocyklového poháru žen se uskuteční 5. a 6. září 2020 v italské Imole.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama