Reklama

Pelikánová chce v Doningtonu bojovat o postup do hlavního závodu

Alexandra Pelikánová se o nadcházejícím víkendu představí v britském Doningtonu v rámci světového šampionátu kategorie Supersport 300.

Stejně jako při většině závodních víkendů seriálu WorldSBK, i v Doningtonu se bude závodnice týmu Kawasaki GP Project seznamovat s novou tratí, na kterou se vydá poprvé v kariéře, a bude usilovat o kvalifikování se do hlavního nedělního závodu.

„Na okruhu v Doningtonu jsem ještě nejela, takže to bude zase o něco těžší, ale těším se, až si vyzkouším další novou trať,“ uvedla devatenáctiletá rodačka z Brna.

Při posledním závodním víkendu v italském Rimini si v rámci své premiérové sezóny v mistrovství světa poprvé vyzkoušela jízdu na mokru a za nepříznivých povětrnostních podmínek ukázala svůj talent, když soupeřila s ostatními jezdci o postup do hlavního nedělního závodu své kategorie. Pelikánová doufá, že i na britské trati nastanou podmínky, které jí umožní bojovat o postup do nedělního programu závodního víkendu.

„Vypadá to, že počasí bude typické britské, což by nám mohlo vyhovovat. Na sobotní Superpole a závod o postup navíc hlásí déšť. Doufám, že mi trať sedne a s týmem motorku naladíme tak, abychom navázali na víkend v Misanu a zabojovali o postup do hlavního závodu.“

Závodní víkend v britském Doningtonu se uskuteční od 5. do 7. července 2019. V pátek jsou naplánovány úvodní tréninky, v sobotu poslední volný trénink, Superpole a pro neúspěšné účastníky Superpole i Last Chance Race, tedy závod, z nějž se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu kategorie Supersport 300. Ten je naplánován na neděli v 16:15 SEČ.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama