Reklama

Pekka Päivärinta pojede 2020 opět s ženou

Jelikož Jussi Veräväinen nesehnal na příští sezónu potřebný sponzorský příspěvek, tak se pětinásobný mistr světa v kubatuře side Pekka Päivärinta musel poohlédnout o náhradníkovi (náhradnici). A našel ji ve Francouzce Emmanuelle Clement.

Celkem pětkrát vyhrál Fin Pekka Päivärinta mistrovství světa side, poprvé v sezóně 2008 se svým krajanem Timo Karttialou, 2010, 2011 a 2013 se švýcarským veteránem Adolfem Hännim, 2016 pak s Finkou Kirsi Kainulainen, která se tak stala první ženou v historii, která vyhrála mistrovství světa silničních motocyklů.

Po zisku stříbra 2017 se Kainulainen rozhodla pro kariéru na sólo motocyklech, jezdí Alpe Adria STK 600 a její místo převzal Jussi Veräväinen. Hned při druhém společném startu se vítězná dvojice jmenovala Päivärinta/Veräväinen a sezónu dokončili Päivärinta/Veräväinen jako vice-mistři světa.

Rovněž v letošní sezóně patřili oba Finové do okruhu favoritů, kromě vítězství v sezonní premiéře a také ve finále stáli sedmkrát na stupních vítězů, když byli domávnuti v cíli jako třetí a pouze jednou se umístili na 5. místě.

Za dvojicí Britů Tim Reeves/Mark Wilkes se opět stali vice-mistry světa.

Jelikož Veräväinen po dvou společných sezónách už není schopen své závodění financovat, tak se jeho šofér Pekka Päivärinta musel poohlédnout na náhradním spolujezdci. Bude jím Francouzka Emmanuelle Clement. Ta se 2017 stala mistryní Francie se Sébastienem Delannoyem, letos jezdila s krajanem Paulem Leglissem, ovšem kvůli čtyřem výpadkům techniky obsadila Clement celkově až 9. místo, přičemž ve finálovém skončila těsně za pódiovými stupni.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama