Reklama

Pasini místo Dixona v Jerezu

Věčný náhradník kubatury Moto2 Mattia Pasini, který na sezónu 2019 nemá stálé místo na startovním roštu, pojede v letošní evropské premiéře Grand Prix, v Jerezu de la Frontera, v týmu Jorgeho Martineze Sama Qatar místo zraněného Angličana Jakeho Dixona s motocyklem KTM.

Mattia Pasini už v texaském Austinu nastoupil v týmu Sita Ponse za zraněného Augusta Fernandeze a bez jediného testu obsadil skvělé 4. místo. Nyní v Jerezu bude týmovým kolegou Xaviera Cardelúse, když Dixon je zraněný po crashi na okruhu COTA.

Mattia Pasini letos pracuje jako komentátor TV a sarkasticky to okomentoval slovy: „Komentuji jezdce, které pak v závodech porážím...!“

Ital Pasini už za tým Jorge Martineze závodil v sezóně 2006 v kubatuře 125 ccm a dva závody GP tehdy dokázal vyhrát a celkem 6x stál na pódiu. V šampionátu obsadil 4. místo, když získal nejvíce bodů za celou svou kariéru (192) a porazili ho pouze Bautista, Kallio a Faubel. Nyní pojede Pasini poprvé s motocyklem KTM, jinak je zvyklý v této kubatuře na německý Kalex.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama