Reklama

Öttl, Can a Deniz Öncü

Určitě vás napadne, co mají společného dva Turci a Němec? Zdánlivě nic, ale přesto jejich rozhodnutí ovlivní složení startovního roštu motocyklového mistrovství světa na sezónu 2020 ve dvou různých závodních seriálech: Grand Prix Moto3 a WorldSSP.

Ale pojďme pěkně od začátku: Mentor všech tureckých motocyklových závodníků jezdících mistrovství světa Kenan Sofuoglu - pětinásobný mistr světa WorldSSP - chtěl po sezóně MS-Moto3 plné zklamání dostat Cana Öncü do šampionátu WorldSSP konkrétně do týmu Turkish Puccetti Racing. A měl naplánovanou i jeho další kariéru: „Do dvou let mistrem světa v WorldSSP a potom přechod do MS-Moto2“, tak se vyjádřil Sofuoglu.

Jen připomínám: Momentálně zraněný Can Öncü je s hubenými 4 body až na 30. místě v tabulce šampionátu, ačkoliv do sezóny 2019 nastupoval jako «černý kůň» po vítězství ve Valencii 2018 na «wild card» v jeho premiérovém závodě.

Vše se zdálo být jasné, a Cana Öncü by v šampionátu Moto3 vystřídal jeho bratr Deniz, i když v jiné stáji továrny KTM: Red Bull KTM Tech 3 majitele Hervé Poncharala.

Nyní se ale Can Öncü rozhodl zůstat ještě jednu sezónu v Moto3 a tak se pro něho usilovně hledá místo v kvalitním týmu na startovním roštu 2020.

Nezapomínejme: Can Öncü má platnou smlouvu s KTM! i na sezónu 2020.

To je tedy aktuální záležitost obou tureckých sourozenců...

Jen na objasněnou: Aki Ajo už prezentoval jako svou týmovou #1 Japonce Kaito Tobu na sezónu 2020, týmovou #2 měl být 18-letý Španěl Raul Fernandez, aktuálně jezdící za Aspara Martineze v týmu Gaviota Angel Nieto. Ovšem Jorge Martinez vyžaduje za odchod Fernandeze peněžitou částku v šestimístných číslech!

A co s tím vším má společného Němec Philipp Öttl? Pro něho se tak hodně nečekaně uvolnilo místo v týmu Kawasaki Manuela Puccettiho vedle Lucase Mahiase (místo Japonce Hikariho Okuby - ten je během 4 let závodění v WorldSSP bez jediného umístění v Top-3) a to by měl převzít právě zkušený 23-letý německý jezdec Philipp Öttl (už 116 startů v Grand Prix), letos zatím bez jediného bodu v Moto2, jinak vítěz GP Jerezu 2018 v Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama