Reklama

Ogura místo Nakagamiho?

Vloni Ai Ogura zaznamenal opravdu vynikající premiérovou sezónu v Moto2. Byl sice zastíněn velkým překvapením šampionátu, tedy Raúlem Fernándezem, ale byl druhým nejlepším nováčkem díky velmi solidním umístěním, mezi nimiž vyniká jedno pódium.

Tento rok jezdec «Idemitsu Honda Team Asia» nyní hledá další skok v kvalitě v návaznosti na svůj vynikající růst, který předvedl, když závodil v Moto3. Je to cesta, kterou je třeba zopakovat ve střední kubatuře, možná i s ohledem na budoucnost: Ve skutečnosti totiž existují určité hlasy o jeho eventuálním závodění v MotoGP...

Nová sezóna právě začala, se dvěma Grand Prix v Kataru a na novém okruhu v Indonésií. Ai Ogura si v obou případech připsal velmi solidní šesté místo ve výsledkové listině, což je dobrý začátek pro mladého jezdce, na kterého je určitě nutno dát si pozor, už od doby jeho závodění v Moto3. Připomeňme si, že svou první celou kompletní sezónu v MS Grand Prix uzavřel z 10. místa a ziskem jednoho pódia, přičemž v následující sezóně byl až do posledního závodu jedním ze tří uchazečů o titul mistra světa! V roce 2021 skončil celkově 8. a umístil se jedenkrát na stupních vítězů. A letos? „Cílem je Top-3, už jsem odjel dva závody, ne pozitivní, ale ani negativní. Musíme pokračovat v práci, abychom se dostali na pozice, ve kterých chci být.“

Ke zvážení však není jen současnost, ale i nejbližší budoucnost, tedy MotoGP, «premier class». Všem jezdcům končí smlouvy, tedy s výjimkou Bagnaie, který ji čerstvě obnovil.

Jméno Ai Ogury je hodně spojováno s «premier class» na sezónu 2023 a s týmem LCR Honda, respektive se „stranou Idemitsu“, kterou tvoří Takaaki Nakagami. Zkrátka se předpokládá jakási „výměna“ mezi Japonci, i když jsou to zatím možná jen fámy. Co si myslí zúčastněné strany? „Cítím, že ještě nejsem připraven,“ zní odpověď jezdce týmu Honda Asia Asia. „Bez komentáře,“ uzavřel Ai Ogura s tím, že se musí soustředit pouze na přítomnost, tedy závodění v Moto2.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama