Reklama

Oficiálně: Chaz Davies pojede v týmu GoEleven Ducati

Ačkoliv skončil v mistrovství světa WorldSBK třetí a vyhrál finále v Estorilu, tak se musel Chaz Davies obrnit hodně trpělivostí, když dlouho nevěděl, jaká bude jeho další sportovní budoucnost. Nyní je ale vše jasné, bylo nalezeno řešení, které je pro něho určitě přijatelné.

14. října 2020 bylo 33-letému Chazu Daviesovi oficiálně oznámeno, že své místo v oficiálním továrním týmu musí na příští sezónu přenechat o 9 let mladšímu kolegovi Michaelu Ruben Rinaldimu.

Ital Rinaldi za sebou zanechal silný dojem, když v Aragónu stál třikrát na stupních vítězů. Byl to nejlepší závodní víkend v jeho kariéře pilota MS-Superbike. Ovšem během 24 závodů za Team Go Eleven Ducati předvedl velmi vyrovnané výkony, 18x byl odmávnut v Top-8, celkově skončil sedmý a vyhrál soutěž „Independent Riders“.

A zde je porovnání s Daviesem. Brit má bilanci 2020 následující: Dvě vítězství, devět pódiových umístění a 19x umístění v Top-5 a celkově třetí celkově.

Anglický jezdec pocházející z Knigtonu, mistr světa Supersportu z roku 2011, absolvoval dosud 237 závodů Superbike, získal 98 pódiových umístění a 32x byl odmávnut šachovnicovým praporkem jako vítěz. Po Jonathanu Reovi a Tomu Sykesovi je třetím nejlepším aktivním jezdcem současnosti. Od roku 2015 dokončil mistrovství světa celkově jako druhý, třetí, druhý, druhý, šestý a třetí.

K dispozici bude mít Davies stejný tovární motocykl jako Redding a Rinaldi, tedy Ducati Panigale V4R se všemi Updaty 2021.

Týmy a jezdci MS-Superbike 2021:

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takahashi? Granado? Torres? Rabat? Mercado?

BMW: Tom Sykes (GB), Michael van der Mark (NL)

Bonovo Action BMW: Jonas Folger (D)

RC Squadra Corse BMW: Eugene Laverty (IRL)

Pata Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)

GRT Yamaha: Garrett Gerloff (USA), Kohta Nozane (J)

Ten Kate Yamaha?: Baz?

Ponsson Yamaha: Christophe Ponsson (F)

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Lucas Mahias (F)

Orelac Kawasaki: Isaac Vinales (E)

Outdo Kawasaki TPR: Loris Cresson (B), Mercado?

Aruba.it Ducati: Scott Redding (GB), Michael Rinaldi (I)

Go Eleven Ducati: Chaz Davies (GB)

Motocorsa Ducati: Axel Bassani (I)

Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F)

Barni Ducati: Cortese? Baz? Rabat?

Tučně = potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama