Reklama

Od Biaggiho přes Marqueze až k Öncümu

Samozřejmě, že kromě včerejších Top-10 nováčků v MotoGP existovali a existují i další jezdci - napříč kubaturami, kteří svými skvělými výkony a z nich pramenících neočekávaných výsledků se rozhodně zařadili mezi ty, o kterým je třeba se zmínit.

Začneme «Římanem» Maxem Biaggim: Ten získal čtyři tituly mistra světa v prostřední kubatuře (250 ccm) v řadě - 3x s motocyklem Aprilia a 1x na Hondě, a přestoupil do «premier class», tehdy to byla kubatura 500 ccm. Zde v soukromém týmu Honda Marlboro pilotoval motocykl připravený ladičem Ervem Kanemotem a vyhrál hned premiérový závod v Suzuce, tedy: «Veni, vidi, vici».

Dani Pedrosa hned při své premiéře v «premier class» dojel v Jerezu 2006 druhý, stejně jako Jorge Lorenzo o dva roky později v Losailu.

Ale pojďme i do jiných kubatur: Brit Scott Redding vyhrál ve věku 15 let domácí závod Grand Prix v Doningtonu v 125-kách a překonal ho teprve Can Öncü, když 2018 vyhrál Grand Prix ve Valencii kubatury Moto3 s «wild card» jako nejmladší vítěz v historii světového motocyklového šampionátu.

A nesmíme zapomenout ani na současnou #1 motocyklové silnice, tedy na Marca Marqueze. Ten při své premiéře v «premier class» obsadil třetí místo v Losailu 2013 a druhý závod v Austinu pak vyhrál.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama