Reklama

Obvinění Randyho Krummenachera jsou neopodstatněná

Tým Evan Bros se rázně ohradil proti nařčení, že upřednostňuje ve svém týmu italského jezdce Federico Caricasula: „Měli oba dva stejné motory“, řekl jasně majitel týmu Fabio Evangelista.

Lídr šampionátu Randy Krummenacher totiž obvinil po nedělním závodě tým Evan Bros Yamaha ze spiknutí. Jinými slovy, Švýcar dostal pomalejší motor YZF-R6 než jeho týmový kolega Federico Caricasulo.

Jde o titul mistra světa, kdy se rozhodne v Losailu (Katar) a bude to play-off, do kterého vstupuje Krummenacher s náskokem osmi bodů před Caricasulem. V Argentině Krummi dva body ze svého náskoku ztratil, dojel sedmý, dvě pozice za Italem.

„Je nám velmi líto těžkých obvinění ze strany Randyho Krummenachera, které vydal prostřednictvím některých mezinárodních médií“, uvedl dnes majitel týmu Evan Bros, Fabio Evangelista a dodal: „Jsou to zcela nepodložená a nečekaná obvinění. Chceme zdůraznit, že v týmu není a nikdy nebyl nikdo preferován a to ani v předchozích závodech nebo v tom dnešním. Jsme si vědomi napětí, kterému byl Randy během minulého víkendu vystaven, vzhledem k tomu, o co vlastně jde, ale jeho obvinění můžeme pevně odmítnout.“

„Náš tým si nemůže dovolit zacházet se dvěma jezdci rozdílně, protože bojujeme o světový titul v kubatuře Supersport s ostatními týmy a s dalšími jezdci. Naším záměrem je umožnit oběma našim řidičům vyniknout v žebříčku mistrovství, aniž bychom upřednostňovali jednho více než druhého. Z první kontroly, kterou jsme provedli po závodě, se ukázalo, že v průběhu celého závodu byl průměrný rozdíl mezi rychlostmi Caricasula a rychlostmi Krummenachera v průměru pouze dva nebo tři km/h, ve prospěch prvního jmenovaného, jak se to již stalo při jiných příležitostech, a to z důvodů hmotnosti a aerodynamiky. Rovněž jsme porovnali rychlost Randyho s rychlostí Cluzela (vítěze dnešního závodu), a výkony obou motorů jsou velmi podobné, navzdory značnému rozdílu v hmotnosti mezi těmito dvěma jezdci“, vysvětluje dále majitel týmu.

„Chceme proto znovu zdůraznit, že to jsou od Krummenachera zcela nepodložená obvinění. V následujících dnech pečlivě vyhodnotíme všechna data nashromážděná tento víkend, abychom získali ještě přesnější představu o celé situaci.

Doufáme, že celou nepříjemnou záležitost vyřešíme co nejdříve a předložíme další důkazy, které potvrdí to, že oba jezdci mají stejně kvalitní motory, o čemž jsme si naprosto jisti.“, dodává závěrem Evangelista.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama