Reklama

Nové týmy v paddocku 2020

Mnoho nových týmů se objevilo v paddocku při zahájení šampionátu WorldSBK, dokonce v královské kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým přibyl jeden nový tovární tým.

V mistrovství světa motocyklů šampionátu MOTUL FIM Superbike 2020 uvidíme na startovním roštu WorldSBK tři nové týmy.

Pokud se podíváme podrobně do paddocku, tak zjistíme, že se poprvé od sezóny 2002 koná «back to business», tedy návrat oficiálního týmu HRC do šampionátu. Tehdy vyhrál Colin Edwards. Jistě James Toseland byl s motocyklem Honda později rovněž mistrem světa, ale to bylo 2007 za nizozemský tým Ten Kate Racing Honda, tedy ne za čistou tovární stáj. Jelikož ale ostatní továrny své závodění přehodnotily, tak to musela učinit i Honda.

Pochopitelně Alvaro Bautista je vlajkovou lodí HRC pro sezónu 2020, ale i Leon Haslam, se lvím podílem svými pozitivními výsledky při testech zasloužil o to, že je Honda v popředí zájmu. Jistě oba piloti mají začátečnické problémy a tak je pouze otázkou (to zodpoví až výsledky závodů), zda třeba Bautista si schválně nenechal nahlédnout do karet, a nemá některá esa schovaná v rukávu jako žolíky. Honda určitě bude chtít se svým novým strojem CBR1000RR-R slavit co nejdříve první vítězství a ukázal v paddocku WorldSBK svou opravdovou sílu.

Ale pojďme od Hondy k Ducati a podívejme se na Panigale V4 R: Dva další týmy se rozhodly pro italské motocykly. Začneme u týmu Motocorsa Ducati, který pojede 2020 s Leandro Mercadem. Tento tým z CIV Superbike se představil už vloni s wild card s Lorenzo Zanettim v Misano a v Miláně, a získal tři umístění v Top-Ten.

Stáj Brixx Performance Ducati se objevila ve druhé polovině minulé sezóny sporadicky v některých závodech se Sylvainem Barrierem, a francouzský jezdec na domácím závodě v Magny-Cours získal body. Barrier se tak vrací do světového šampionátu WorldSBK, když naposled jezdil v šampionátu BSB. Bývalý dvojnásobný šampion STK1000 doufá, že jeho Ducati bude ještě o něco vylepšená pro první evropský závod v Jerezu a on naopak dokže prodat své dlouhodobé zkušenosti s V4 R.

V šampionátu WorldSSP se vrací tým Ten Kate se Stevenem Odendaalem (EAB Ten Kate Racing) nazpět tam, kde se stal nejúspěšnějším týmem v historii WorldSSP. Je zde také tým WRP Wepol Racing, vedený Jamese Toselandem, kde je pilotem Danny Webb. Švéd Christoffer Bergman pojede za Wójcik Racing Team. Nesmíme zapomenout na Turkish Racing Team, kde pojede Can Öncü, stejně jako bLU cRU WorldSSP, kde budou závodit Indonésan Galang Hendra Pratama a Francouz Andy Verdoia. Manuel Gonzalez, tedy šampion WorldSSP300 ze sezóny 2019, je členem týmu Kawasaki ParkinGO. Naopak Jaimie van Sikkelerus za MPM Routz Racing, má podporu od Ten Kate Racing.

Součástí World Supersport Paddocku je také FIM Europe Supersport Cup, kde se to novými týmy jen hemží: Benro Racing s úřadujícím australským mistrem kubatury Tomem Toparisem. Alejandro Ruiz Carranza se představí za EMPERADOR Racing Team, Ital Axel Bassani za Soradis Motoxracing Yamaha.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama