Reklama

Nováčci a jejich čísla na rok 2021

Ve třech kubaturách mistrovství světa uvidíme v roce 2021 hodně velký počet Rookies. Ne každý si však bude moci udržet „své“ číslo a tak se podívejme na změny.

V roce 2021 budeme mít velký počet nováčků ve všech kubaturách mistrovství světa. V porovnání s tím, co jsme viděli až do letošního roku, však dojde k určitým změnám ohledně čísel na motocyklech jezdců. Ve skutečnosti si někteří budou muset vzít číslo jiné, protože to jejich obvyklé už někdo používá. Podívejme se na všechny novinky, co se týká čísel, v kubaturách MotoGP, Moto2 a Moto3.

Začněme nejslabší objemovou kubaturou: Přichází šampion Red Bull Rookies Cupu Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), šampion CEV Moto2 Izan Guevara (Aspar Team), Xavi Artigas (Leopard Racing), Lorenzo Fellon (SIC58 Squadra Corse). Z Moto2 «sestupuje» Andi Farid Izdihar (Honda Team Asia), který po jedné sezóně v Moto2 pojede svou první kompletní sezónu v Moto3. Ten jako jediný změní své číslo: Musí opustit #27 (které používá Kaito Toba) a bude mít na kapotáži #19. U všech ostatních se však nic nezmění: budou mít svá dosavadní čísla #37, #28, #43 a #20.

Podívejme se ale prostřední kubaturu, tedy na Moto2, ta je nejvíce početná, co se týká nováčků. Přicházejí úřadující šampion Moto3 Albert Arenas (Aspar Team), vicemistr Tony Arbolino (IntactGP) a třetí v šampionátu Ai Ogura (Honda Team Asia). A dále mistr CEV Moto2 Yari Montella (Speed Up), Celestino Vietti (Sky VR46), Barry Baltus (NTS RW Racing GP), šampion MotoAmerica Superbike Cameron Beaubier (American Racing Team) a Raúl Fernández(Red Bull KTM Ajo). Jedinou skutečnou změnou je evropský šampion který musí opustit #55 (to vozí na kapotáži Syahrin), a musel si vzít #5. Pokud jde o Beaubiera, ten poslední dva roky používal číslo #1, tedy číslo šampiona, předtím ale závodil se #6. Všichni ostatní si svá čísla ponechávají v následujícím pořadí: #75, #14, #79, #13, #70, #25.

Na závěr se podívejme na MotoGP. Nováčky budou úřadující šampion Moto2 Enea Bastianini, vicemistr Luca Marini (Esponsorama Racing) a také Jorge Martín (Pramac Racing). Přidejme k ním také Lorenza Savadoriho (Aprilia Racing), který v současné době „bojuje“ se Smithem o druhé místo v týmu továrny z Noale. U dvou z nich je změna čísla nevyhnutelná: Bastianini musí opustit své oblíbené číslo #33, neboť ho měl už dříve Brad Binder, a tak se «Bestia» musí spokojit s #23. Totéž musí udělat i Martin, protože číslo #88 už má Miguel Oliveira. Naopak žádný problém nenastal pro Mariniho a Savadoriho: první může snadno použít číslo #10, druhého jsme už letos viděli s číslem #32.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama