Reklama

Nejistá budoucnost Esteve Rabata

Ačkoliv má španělský jezdec Esteve Rabat s týmem Esponsorama Racing platnou smlouvu i na rok 2021, tak vůbec není jisté, že v tomto týmu bude motocykl Ducati pilotovat 2021 právě on a je docela možné, že ho potká loňský osud našeho Karla Abrahama...

Skupina okolo Valentina Rossiho, tedy VR46, totiž už několik týdnů tlačí na management týmu Esponsorama Racing, aby v sezóně 2021 pilotoval druhý motocykl Ducati Rossiho bratr Luca Marini. Problémem jsou sponzorské peníze, které do týmu Avintia španělský jezdec vždy přinesl a majitel týmu Raul Romero s nimi pro budget stáje v MotoGP počítá.

Nyní se ale zřejmě potřebné sponzorské peníze našly a Rossiho bratr by se mohl v královské kubatuře v příští sezóně objevit jako spolujezdec dalšího Itala Eney Bastianiniho. Navíc VR46 nabídl Romerovi ještě jedno své místo na startovním roštu Moto3, takže by Raul Romero mohl závodit 2021 v MS-Moto3 s dvoučlenným týmem Reale Avintia Moto3 - KTM (jistým je Carlos Tatay), tedy jako všechny ostatní stáje v této kubatuře.

A co bude vlastně v takovém případě dělat Rabat? 31-letý zkušený ex-mistr světa Moto2 - vítěz 13 závodů Grand Prix - by mohl zakotvit v satelitním týmu Ducati Barni Racing místo Michaela Rubena Rinaldiho, který odešel do továrního týmu Aruba Ducati.

Zdroj: Corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama