Reklama

Nechá se Pedrosa přemluvit?

Jedno je téměř jisté, Johann Zarco dojede u KTM tuto sezónu až do konce! Kdo ale pojede za Rakušany v roce 2020 v královské kubatuře?

Efrén Vazquez, testovací pilot KTM pro kubaturu Moto3, prozradil, že při nedávných testech na Red Bull Ringu byl zkušený Španěl Dani Pedrosa s motocyklem KTM rychlejší, než vloni s Hondou. O Pedrosovi se ostatně ví, že má velkou zkušenost a citlivost pro vývoj motocyklu.

Co se týká potencionálních kandidátů na místo v továrním týmu KTM pro sezónu 2020, tak je jich několik: Především Alvaro Bautista, naděje si dělá také Marcel Schrötter a volný je i Jonas Folger.

KTM ovšem čeká na rozhodnutí Daniho Pedrosy, zda se nechá přemluvit na návrat do paddocku MotoGP jako stabilní jezdec.

K dispozici je ovšem i testovací pilot této továrny Mika Kallio, Stefan Bradl je sice testovacím pilotem HRC, ale jako stabilní jezdec MotoGP by jistě takovou příležitost využil.

Týmový manažer Mike Leitner říká, že kromě Pedrosy zatím nikdo nabídku nedostal: „Ve skutečnosti musíme pouze překlenout sezónu 2020“, říká hodně záhadně Leitner.

A Leitner dále: „Máme tři hodně dobré a silné jezdce - Pol Espargaro, Miguel Oliveira a Brad Binder.“

Leitner dokonce vyslovuje i jméno Hafizh Syahrin. A v úvahu připadá dle něho z Moto2 také Remy Gardner. „A my, stejně jako Johann Zarco, si musíme ujasnit, jaké se nabízí perspektivy pro něho. Zda se v následujících závodech zlepší, nebo ne.“

Mike Leitner ovšem zároveň dodává, že nemůže mluvit za Stefana Pierera nebo Pita Beirera, ti nakonec rozhodnou o tom, kdo zaujme místo v továrním týmu vedle Pola Espargara.

Faktem je, že 2021 bude k dispozici řada volných jezdců.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama