Reklama

Návrat Okuba do WorldSSP

Nejen Kaito Toba, ale i Hikari Okubo. Přítomnost japonských jezdců na startu mistrovství světa supersportů roste, všichni důsledně jezdí na motocyklech svého národa. Zatímco Toba bude soutěžit na Hondě, Okubo na Kawasaki týmu Vince64 by Puccetti Racing.

Jestliže pro Kaita to bude debut, pro Hikariho to bude návrat. Třicetiletý rodák z Tokia začal svou kariéru v japonském šampionátu a poté se přesunul do šampionátu Asia Road Race Championship. V těchto letech se zúčastnil některých japonských Grand Prix jako jezdec s divokou kartou.

Od roku 2016 do roku 2020 závodil na plný úvazek v mistrovství světa supersportů, nejprve s Hondou a poté s Kawasaki, ale nikdy se mu nepodařilo vystoupit na stupně vítězů. V roce 2019 byl ale s Puccetti Kawasaki extrémně spolehlivý: častokrát byl odmávnut v Top-6; a získal celkem 105 bodů a mistrovství světa tak ukončil na pátém místě v celkové klasifikaci, což byla jeho zdaleka nejlepší sezóna v prostřední kubatuře šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým. 30-letý jezdec zatím absolvoval 59 závodů tohoto šampionátu, na své první pódium ale stále čeká.

„Jsem velmi šťastný, že se mohu vrátit do šampionátu WorldSSP s Vince 64 Racing by Puccetti“, komentuje Hikari Okubo – „děkuji týmu, svým sponzorům a fanouškům. Znám motorku Kawasaki a tento tým je na dobré úrovni. Mým cílem je získat své první pódium ve WorldSSP.“

MS-Supersport 2024

Yamaha Ten Kate: Stefano Manzi (I), Glenn van Straalen (NL)
Yamaha GMT94: Lucas Mahias (F)
Ducati Aruba.it: Adrian Huertas (E)
Ducati Althea: Niccolò Antonelli (I), Piotr Biesiekirski (PL)
Barni Ducati: Yari Montella (I)
Ducati EAB: Niki Tuuli (FIN)
Kawasaki MTM: Marcel Brenner (CH)
Kawasaki Puccetti: Can Öncü (TR)
Vince64 by Puccetti Racing: Hikari Okubo (J)
Kawasaki ProDina: Gabriele Giannini (I)
MV Agusta Reparto Corse: Marcel Schrötter (D), Bahattin Sofuoglu (TR)
MV Agusta MotoZoo: Federico Caricasulo (I), Luke Power (AUS)
Triumph PTR : Tom Booth-Amos (GB), Ondrej Vostatek (CZ)
Triumph WRP - RT Motorsport by SKM : Jorge Navarro (E), John McPhee (GB)
Petronas MIE Racing Honda: Kaito Toba (J), Khairul Idham Pawi (MY)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama