Reklama

Na Phillip Islandu začaly testy WorldSSP

Celkem 27 jezdců z kubatury WorldSSP se přihlásilo k prvnímu dni testů MS-Supersport na australském okruhu Phillip Island. Byli to stabilní piloti letošního šampionátu (tedy bez účastníků WorldSSP Challenge) a také domácí lokalmatador Tom Toparis (Stop & Seal Racing) s wild card.

Na trati byli Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing) a jeho nový týmový kolega Glenn van Straalen; za Aruba.it Racing WorldSSP Team zde byl Adrian Huertas, který tak nahradil mistra světa Nicolo Bulegu. Vrátil se zkušený Lucas Mahias (GMT94 Yamaha); nechyběl ani Hikari Okubo (Vince64 Racing Team by Puccetti) a už úplně vyléčený Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing).

Veteránem kubatury je Federico Caricasulo (Motozoo ME AIR Racing - MV Agusta F3 800 RR); v novém týmu se představil Niki Tuuli (EAB Racing Team - Ducati Panigale V2). Tom Booth-Amos za tovární tým PTR Triumph se svým týmovým kolegou a jediným Čechem ve startovním poli šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým Ondřejem Vostatkem. Nazpět v prostřední kubatuře je skvělý Lorenzo Baldassarri za Orelac Racing VerdNatura. John McPhee a Jorge Navarro v novém českém týmu WRP-RT Motorsport by SKM-Triumph; za PETRONAS MIE Racing Honda zde byli Rookies Kaito Toba a Khairul Idham Bin Pawi.

Wildcard pilot a lokalmatador Tom Toparis (Stop & Seal Racing) se vrací do paddocku WorldSBK poprvé od roku 2019.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama