Reklama

Na okraj Monza Rally Show: Rossi ano, ale...

Po celá léta, Monza Rally Show «běží» kolem Valentina Rossiho, to je jasné. Ale «The Doctor» a pár vyvolených využívají privilégia, o kterých se sice ví v zázemí tohoto show, ale veřejnost se vše dozvěděla až z prohlášení Tonyho Cairoliho.

„Kromě Rossiho totiž mají k dispozici automobil WRC Plus i jeho přítel Uccio Salucci nebo Davide Brivio, a to znamená dalších 80 HP, takže jedou závod pouze mezi sebou. Rossi a dokonce i amatéři - jeho přátelé, mají k dispozici jiná auta, a tak zde jsou propastné rozdíly.“, říkal šampion motokrosů Tony Cairoli během letošního ročníku Monza Rally Show. Samotný Cairoli pak startoval s vozem Hyundai i20 WRC.

Cairoli pak pokračoval směrem k pořadatelům: „Já bych zakázal WRC Plus. Zabili jste tím tuto show, a je to také vidět, o kolik lidí je zde méně. Raději bych řídil nějaké jiné auto, třeba jako Lancia Delta“.

Pokud se pravidla nezmění, Cairoli se už na Monza Rally Show nevrátí.

Pietro Benvenuti, nový ředitel Monza autodromu, odhalil zajímavé údaje a předpokládané budoucnosti: „Chtěli bychom zvýšit sportovní hodnotu a vzbudit zájem veřejnosti. Chtěli bychom vytvořit akci, která by byla věnována rally. Mnozí sem přicházejí kvůli Rossimu, ale průzkum 2017 nám říká, že 31% publika chce vidět rally a rally řidičů, 21% je zde pro to, aby viděli lidi, jako jsou Valentino nebo Cairoli a zbytek je zde z důvodu, že jsou nadšenci motorismu. Je to tvrdé jádro, ale právě na ně musíme myslet. Buď přivedením více jezdců z mistrovství světa a zapojením ještě jiného území: snad s odjezdem do centra Monzy a první částí města. Rally Monza je přece k tomu, aby se stala skutečnou ... rally a možná i trošičku Vale-Show. Pokud se tak stane, bude to pro Rossiho výhoda, když může dokonce vyhrát i bez regulačních výhod.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama