Reklama

MSJ-Le Mans: Makar Yurchenko má Pole-position, 6. Filip Salač

Ruský jezdec Makar Yurchenko si vyjel Pole-Position do dnešního závodu MSJ kubatury Moto3 na okruhu Le Mans. Filip Salač obsadil 6. místo, což znamená 2. řadu startovního roštu.

Rus Yurchenko (KTM) zajel v FP2 čas 1:50.987 a byl tak o 0.081 sec. rychlejší než druhý Alcoba (Honda) ze Španělska. První řadu doplní další Španěl Polanco (Honda).

Druhou řadu vytvoří třetí Španěl Fernandez (Mahindra), Thajec Chantra (Honda) a český jezdec Filip Salač s motocyklem Honda, který zajel čas 1:52.047 a ztratil tak na ruského pilota 1.060 sec.

“Dneska se tady v Le Mans jely první dva kvalifikační tréninky. Jsem tady poprvé letos a hnedka první trénink byl kvalifikační, takže jsem prvních pár kol načítal trať a pak jsme dělali nějaký nastavení. Jelo se na vodě, takže takže jsme připravovali nastavení na mokro. V první kvalifikaci jsem skončil 14. V druhé kvalifikaci bylo sice mokro, ale postupně už to osychalo a my jsme stále jeli na mokrý gumách .V půlce tréninku jsem zajel do boxu udělat nějaké změny na nastavení motorky. Pak jsem vyjel asi jenom na čtyři kola a zajel jsem své nejrychlejší kolo. Potom už byla vyvěšena červená vlajka, díky pádu jezdce, a začaly padat kroupy. Nakonec z toho bylo 6. místo a tak jsem strašně rád, protože druhá řada na Mistrovství světa juniorů je velkej úspěch, tak doufám že to to využiju zítra v závodě. Chtěl bych poděkovat celému týmů za skvělou práci dneska a všem sponzorům a fanouškům co mi drželi palce fandili mi”", zhodnotil úspěšnou kvalifikaci jezdec týmu Montáže Brož Filip Salač.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama