Reklama

MS-Side: Ex-mistři světa Streuer - Koerst se rozešli

Po čtyřech letech úspěšné spolupráce ukončil Nizozemec Geert Koerts svou činnost jako spolujezdec krajana Bennieho Streuera. Jeho nástupcem je Francouz Kevin Rousseau.

Po čtyřech letech závodění v MS-Side, IDM a Dutch Open ukončil svou aktivní činnost Geert Koerts (39), když byl spolujezdcem pilota s tříkolovým motocyklem LCR Suzuki -Bennieho Streuera (32).

Highlightem kariéry Geerta Koertse bylo vítězství v mistrovství světa při posledním závodě 2015 v Oscherslebenu.

Na konci sezóny se zdálo, že si připíše Geert Koerts další úspěch na své konto, a sice vítězství v IDM Sidecar, bohužel ironií bylo, že právě při domácím závodě na okruhu TT Circuit v Assenu musel Koerts přihlížet, když se Bennie Streuer s náhradním spolujezdcem Gerardem Daalhuizenem stal šampionem. Koerts byl pouze divákem, neboť si těsně před prvním tréninkem zlomil zápěstí.

Bennie Streuer ovšem bude v aktivní kariéře pokračovat. 32-letý Nizozemec z Grolloo u Assenu přestupuje ovšem na motory Honda 600 ccm, když od sezóny 2017 bude objem zredukován z 1000 na 600 ccm.

Spolujezdcem Bennieho Streuera bude Francouz Kevin Rousseau, kterému na druhý svátek Vánoční bude 24 let. Mladý francouzský spolujezdec Rousseau se stal se Sébastienem Delannoyem třikrát francouzským šampionem a 2016 se umístil v MS-Side v Top-3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama