Reklama

MS-side: Double dvojice Schlosser/Hofer

Druhý závodní víkend MS-side v chorvatském Grobniku/Rijeka se konal hodně překvapivě pod taktovkou švýcarského páru Schlosser/Hofer, který zde slavil hattrick. A oba zástupci ze země „Helvetského kříže“ se tak dostali po 3 odjetých závodech i do čela průběžného hodnocení.

Už v prvním Qualifying zajeli Markus Schlosser/Thomas Hofer (LCR Suzuki) na bývalé trati Grand-Prix čas 1.34,305, a ten už nikdo v druhém Qualifying nepřekonal. Za nimi se umístili Sébastien Delannoy/Kevin Rousseau (LCR Suzuki) a John Holden/Stuart Ramsey (LCR Suzuki), zatímco lídři šampionátu Tim Reeves/Gregory Cluze (LCR Yamaha) obsadili P4.

V F2 kralovali v Qualifying Ben a Tom Birchallové (LCR Honda), kteří se v celkovém hodnocení Qualifying umístili v Top-5, za dvojicí Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen (LCR BMW), ale před úřadujícími šampiony Bennie Streuer/Geert Koerts (LCR Suzuki) z Nizozemí.

Sprint Race

V prvním závodě - Sprint Race vyhráli systémem start-cíl Markus Schlosser/Thomas Hofer, bratři Ben a Tom Birchall pak vyhráli F2. Za nimi do závodu velmi dobře vystartovali na okruh dlouhý 4,168 km Tim Reeves/Gregory Cluze (LCR Yamaha), ale ti museli hned ve 2. kole zajet do svého boxu - část výfuku popálila prsty britského ridera.

Po celou závodní vzdálenost čekaly sice dvě posádky v těsné vzdálenosti na chybu vedoucího dua: Sébastien Delannoy/Kevin Rousseau a Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, ale ta nepřišla.

Schlosser/Hofer vyhráli 10 kolový sprintérský závod s náskokem 2,278 sekundy před dvojicí Delannoy/Rousseau. Pro Schlossera to bylo teprve druhé vítězství v kariéře a musel na ně čekat 10 let - od Schleizu 2006. Spolujezdec Hofer stál na nejvyšším stupni vůbec poprvé.

Hodně lehkou úlohu měli v kubatuře F2 čtyřnásobní vítězové TT Ben a Tom Birchallové, kteří prakticky neměli na trati soupeře. Za nimi byli odmávnuti Rakušané Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger a Němci Eckart Rösinger/Steffen Werner.

Výsledek závodu Sprint Race - Superside: 1. Schlosser/Hofer (CH), LCR Suzuki, 10 kol za 16.05,992; 2. Delannoy/Rousseau (F), LCR Suzuki, 2,278 sec zpět; 3. Päivärinta/Kainulainen (SF), LCR BMW, +3,121 sec; 4. Streuer/Koerts (NL), LCR Suzuki; 5. Gällrös/Daalhuizen (S/NL), LCR Suzuki; 6. Roscher/Burkard (D/CH), LCR BMW; 7. Holden/Ramsay (GB), LCR Suzuki; 8. Rutz/Fries (CH), LCR Yamaha; 9. Dichamp/Peugeot (F), LCR Suzuki; 10. Gray/Christie (GB), LCR Yamaha; 11. Axelsson/Nielands (S/LAT), ART Suzuki; 12. Gallerne/Deeley (F/GB), RCN Suzuki; 13. Reeves/Cluze (GB/F), LCR Yamaha.

F2 Sidecar World Trophy: 1. Birchall/Birchall (GB), LCR Honda; 2. Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger (A), LCR Suzuki; 3. Eckart Rösinger/Steffen Werner (D), Baker Suzuki; 4. Baker/Baker Milligan (GB), Baker Suzuki; 5. Deroo/Burton (B), LCR Suzuki.

Gold Race

Švýcarská dvojice Markus Schlosser/Thomas Hofer vyhrála v Rijece také druhý závod MS-side a v šampionátu nyní vede s náskokem 10 bodů před smíšeným finským párem Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen.

Gold Race musel být po čtyřech kolech po havárii dvojice Tomas Axelsson/Artis Neilands přerušen. Po novém startu se dostali do čela od 2. kola Pekka Päivärinta se spolujezdkyní Kirsi Kainulainen, ale stínovali je Markus Schlosser/Thomas Hofer.

Čtyři kole před koncem se ale Schlosser dostal do vedení a svůj náskok pořád zvyšoval. Druhá dojela do cíle smíšená finská posádka, zatímco John Holden/Stuart Ramsey jezdili jasně třetí, ale při předjíždějícím manévru jedné posádky o celé kolo, jim to trvalo trochu déle, takže se před ně dostali Francouzi Sébastien Delannoy/Kevin Rousseau a Britové se museli spokojit s nevděčným čtvrtým místem.

Vítězi F2 World Trophy se opět stali Ben a Tom Birchallové, kteří byli dokonce odmávnuti ještě před párem Tim Reeves/Gregory Cluze (problémy s pneumatikami), a dokompletovali tak Top-5.

Pódiové stupně F2 600 ccm doplnili opět Michael Grabmüller/Sophia Kirchhofer a Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger.

Výsledek závodu Gold Race - Superside: 1. Schlosser/Hofer (CH), LCR Suzuki, 14 kol za 29.01,257. 2. Päivärinta/Kainulainen (SF), LCR BMW, 9,058 sec zpět. 3. Delannoy/Rousseau (F), LCR Suzuki, +33,874 sec. 4. Holden/Ramsay (GB), LCR Suzuki. 5. Reeves/Cluze (GB/F), LCR Yamaha. 6. Streuer/Koerts (NL), LCR Suzuki. 7. Rutz/Fries (CH), LCR Yamaha. 8. Roscher/Burkard (D/CH), LCR BMW. 9. Gällrös/Daalhuizen (S/NL), LCR Suzuki. 10. Dichamp/Peugeot (F), LCR Suzuki. 11. Gray/Christie (GB), LCR Yamaha.

F2 Sidecar World Trophy: 1. Birchall/Birchall (GB), LCR Honda. 2. Michael Grabmüller/Sophia Kirchhofer (A/CH), LCR Yamaha. 3. Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger (A), LCR Suzuki. 4. Eckart Rösinger/Steffen Werner (D), Baker Suzuki. 5. Baker/Baker Milligan (GB), Baker Suzuki. 6. Deroo/Burton (B), LCR Suzuki.

Stav MS Superside (po 3 z 9 závodů): 1. Schlosser/Hofer, 66 bodů. 2. Päivärinta/Kainulainen, 56. 3. Delannoy/Rousseau, 47. Reeves/Cluze, 39. 5. Streuer/Koerts, 32.

F2 Sidecar World Trophy: 1. Birchall/Birchall, 75 bodů. 2. Bachmaier/Wechselberger, 49. 3. Grabmüller/Kirchhofer, 36. 4. Baker/Baker Milligan, 34. 5. Rösinger/Werner, 29.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama