Reklama

MotoGP Sepang: Oliveira snad ano, Rabat určitě ne!

Co se týká zraněných pilotů královské kubatury, tak pro závod Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix na okruhu Sepang International Circuit je situace následující:

Španěl Esteve Rabat - týmový spolujezdec našeho Karla Abrahama - bude v Malajsii kvůli zranění chybět. Toto zranění - natržené vazy na pravém zápěstí - si přivodil při pádu během předminulé Grand Prix. A jelikož ho ještě čeká závěrečný závod letošní sezóny v domácím prostředí - Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana na trati Circuit Ricardo Tormo - tak do něho chce nastoupit v plné síle. Rabata měl původně nahradit Braziles Eric Granado, od tohoto plánu ale tým Avintia nakonec ustoupil, neboť se to logisticky ukázalo hodně náročné.

Naopak další zraněný jezdec MotoGP Miguel Oliveira sice stále trpní bolestmi - zraněné rameno a bolestivá obě zápěstí, ale chce to v Sepangu rozhodně vyzkoušet. Při testu dostal zelenou a může tak do závodního víkendu nastoupit. Zda ho ale absolvuje celý, si netroufá ani sám odhadnout.

Mimochodem: Svůj poslední závod před domácím publikem pojede v královské kubatuře populární lokalmatador Hafizh Syahrin, který přestupuje nazpět do Moto2 - pochopitelně až v sezóně 2020.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama