Reklama

Moto3 & Livio Loi: 3 kilogramy mu chyběly

V zimních měsících, sice pouhých 1,57 metru vysoký, Livio Loi pracoval hodně intenzivně na tom, aby zvýšil svou svalovou hmotu. To se mu podařilo, ale přesto se nedokázal dostat na předepsanou váhu kubatury Moto3 bez přidané dodatečné nadváhy.

Belgičan Livio Loi z týmu RW Racing všechny nadchnul při předsezónních testech a také závodní premiéře v Kataru svými výkony. Skončil na druhém místě časové tabulky při testech v Kataru, dominoval oběma volným tréninkům sezonní premiéry, vybojoval si druhé místo na startovním roštu, cílovou pásku pak protnul s pouhou ztrátou 1,7 sec za vítězným Niccolem Antonellim a to znamenalo P8 pro teprve 18letého Belgičana.

Na sezónu 2016 byla celková váha jezdce a motocyklu v MS-Moto3 zvýšena o další 3 kilogramy na 152 kg, takže především malí jezdci, jako třeba 1,57 metru vysoký Loi, měli velké problémy, se na tuto váhu vůbec dostat. Jeho tým tak musel přidat na motocykl dodatečné závaží, aby jeho Honda splňovala daná váhová kritéria.

V loňském roce vozil Loi - vítěz závodu GP v Indy - přibližně 3,5 kg dodatečného závaží, aby se dostal na požadovaný váhový limit. V letošní zimě se mu sice podařilo díky cvičení v posilovně přibrat 4,5 kg, ale díky novým pravidlům mu opět nějaké to kilečko chybělo. Jedná se přibližně asi o 2,5 až 3,0 kg, aby byla jistota. Taková váha není dle týmového šéfa Janssena žádným velkým problémem, pokud by se jednalo o větší váhu, tak by zde bylo určité riziko.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama