Reklama

Mike Jones (Ducati): Troy Bayliss je můj bůh

Mike Jones, jezdec s divokou kartou při závodním mítinku na Phillip Island, bude koučován Troyem Baylissem. Superbiková legenda se bude snažit svého krajana ve všech čtyřech startech během jednoho závodního víkendu maximálně namotivovat.

Mike Jones vyhrál v roce 2015 australskou superbikovou sérii (ASBK) na Kawasaki a kvůli tomuto úspěchu byl na sezónu 2016 angažován superbikovým mistrem světa Troyem Baylissem do jeho týmu Ducati. Jones absolvoval se svou Ducati Panigale testování na Phillip Islandu a při hodně silné konkurenci zajel výkonem 1:33,233 min nejlepší čas.

22letý jezdec je doslova nadšen motocyklem Ducati a velmi brzy si na ni zvykl. Jelikož udělal během testů velké pokroky a proto je pro start na divokou kartu při MS Superbike velmi optimistický.

Díky 46letému Baylissovi mu byla udělena divoká karta pro závod MS Superbike na Phillip Islandu. Jelikož se ale konají během závodního víkendu také dva závody ASBK, tak čeká Jonese hodně náročný program. Vedle pěti tréninků, jedné kvalifikace a jednoho Superpole, čekají na pilota Ducati v sobotu a v neděli vždy dva závody! Celkem je to jedenáct session.

Příští týden se Jones zúčastní také oficiálního testu MS-Superbike na Phillip Islandu. Mikovi mechanici právě „šroubují“ v Adelaide dohromady motocykl pro MS-Superbike, neboť ten je přece jen rozdílný od toho, s kterým pojede Jones šampionát ASBK.

On sám se připravuje na kole, běhá a také chodí do posilovny: „Už během testu bude Troy v mém boxu. To bude fantastické dostat od mého boha nějaké rady, jak se zlepšit“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama