Reklama

Mika Kallio chce být 2018 stabilním jezdcem

Mika Kallio dal o sobě desátým místem při GP Rakouska hodně hlasitě vědět. 34-letý Fin má stále ještě závodnický apetit a chce se stát 2018 stabilním pilotem MotoGP.

Tovární tým Red Bull-KTM Factory Racing sice uvažuje nabídnout svému finskému testovacímu jezdci místo za Bradleyho Smithe. Ovšem toto rozhodnutí může padnout nejdříve v říjnu, britský jezdec dostane v týmu Red Bull-KTM na závodech v Silverstone, Misanu a Aragónu šanci se předvést.

Zatím se Bradley Smith krčí hodně v koutku na 22. místě se ziskem hubených 8 bodů - týmový kolega Pol Espargaro jich má na svém kontě celkem 21 a v MS na P19.

Nesmíme zapomenout, že Bradley má platnou smlouvu s KTM na sezónu MotoGP 2019.

Mika Kallio sice jedná s týmem Marc VDS, kde je stále ještě jedno volné místo. Ale tam dostane zřejmě přednost někdo z trojice Tom Lüthi, Stefan Bradl nebo Sam Lowes.

A u Avintia Ducati jsou sice dvě volná místa, ale favorité na ně jsou jednoznačně Tito Rabat a Xavier Simeon.

Další možnost padla pro Kallia včera, kdy byla oznámena nezměněná dvojice u týmu Pull & Bear Aspar-Ducati: Álvaro Bautista a Karel Abraham

Návrat do Moto2 si Mika Kallio představit nedovede, neboť u KTM jsou dva jasní piloti Oliveira a Binder a do jiného týmu mimo rámec KTM se Kallio nechce dostat.

V roce 2019 se koná po dlouhé době GP Finska, a stabilní lokalmatador v královské kubatuře by bylo pro promotéra opravdové terno.

Kallio tak dle všech předpokladů zůstane testovacím jezdcem 2018 u KTM a stejně jako letos dostane šanci s wild card na 3 až 5 závodech Grand Prix.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama