Reklama

Michele Pirro pojede na Red Bull Ringu

Covid-19 se letos postaral i o to, že se na závodech Grand Prix nebudou letos udělovat wild card, takže kromě lokalmatadorů mají tedy smůlu i testovací piloti, kteří normálně na některých vybraných závodech startují, a to i v kubatuře MotoGP.

Jediná šance pro ně potom letos je, že se stabilní pilot zraní a testovací jezdec dostane šanci místo něho. Místo zraněného mistra světa Marca Marqueze (Repsol Honda) závodí nyní testovací pilot HRC Stefan Bradl.

A je to i případ italského pilota Michele Pirra, tedy testovacího jezdce Ducati.

V Brně bohužel hned v pátek v prvním volném tréninku havaroval Francesco «Pecco» Bagnaia (Pramac Ducati) a zlomil si holenní kost na pravé noze. Byl bezprostředně operován v nemocnici «Umberto» v Anconě, kdy operaci provedl lékařský tým pod vedením Dr. Pascarelly (operoval mimochodem 2017 i Valentina Rossiho).

Místo Bagnaii pojede «myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich» v týmu Pramac Ducati Michele Pirro. Tento Ital má na svém kontě 102 závodů Grand Prix (v MotoGP - 55) a jako testovací jezdec závodí jak v MotoGP, tak v WorldSBK; kromě toho ovšem jezdí velmi úspěšně italský šampionát SBK-CIV.

Na Red Bull Ringu závodil Pirro pouze jednou - s wild card za Ducati v roce 2016. Kvalifikoval se do závodu na P17, tehdejší závod GP Rakouska pak dokončil na P12.

34-letý Pirro se postaví na start i dalšího závodu na Red Bull Ringu, kterým je «BMW M Grand Prix von Styria».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama