Reklama

ME-STK 1000: Mistrem Evropy se stal Rinaldi

Zatímco Michael Ruben Rinaldi bral za 6. místo 10 bodů v Jerezu a to mu stačilo k titulu mistra Evropy Superstock-1000 2017, tak jezdec s wild card Markus Reiterberger dokázal finále vyhrát.

Už v prvním kole skončily všechny naděje na eventuální zisk titulu pro francouzského spolufavorita a před závodem druhého v ME Floriana Marina (Yamaha), který byl jedním ze soupeřů poslán k zemi...nakonec dojel Marino do cíle jako 20. Lídr šampionátu Ruben Rinaldi (Ducati) tak měl hodně ulehčenou roli, třetí v bodovací tabulce Toprak Razgatlioglu na něho ztrácel 14 bodů.

O vítězství v závodě tak nebojoval žádný z kandidátů na titul, neboť jezdec s wild card Markus Reiterberger (BMW) proměnil své Pole-Position ve vedení v závodě a se značkovým kolegou Federicem Sandim si pouze pohrával jako «kočka s myší». Pak trojnásobný německý šampion IDM-SBK začal opravdu «tlačit na pilu», během několika kol si okamžitě vyjel náskok skoro 5 sekund a suverénně závod v Jerezu vyhrál. Za ním dojeli na pozicích znamenající stupně vítězů Ukrajinec Illia Mykhalchyk a Turek Toprak Razgatlioglu (oba Kawasaki).

Za jezdci na stupních vítězů byli odmávnuti jako čtvrtý Baylissův svěřenec Mike Jones (Ducati), Top-5 dokompletoval Roberto Tamburini (Yamaha), a v Top-10 se ještě umístili nový šampion Michael Ruben Rinaldi (Ducati), Federico Sandi, Marco Faccani (oba BMW), Andrea Mantovani a Maximilian Scheib (oba Aprilia).

Mistrem Evropy se tedy stal Ital Michael Ruben Rinaldi se ziskem 138 bodů, druhý skončil Toprak Ratgatlioglu (130) a třetí Florian Marino (120). Roberto Tamburini (106) a Mike Jones dokompletovali celkové pořadí v Top-5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama