Reklama

Márquezova nabídka Hondě

Marc Marquez musel prakticky celou sezónu 2020 vynechat - a proto nyní nabídl svému zaměstnavateli, že nechce za rok 2020 žádnou gáži. Honda tuto jeho nabídku odmítla.

Sezóna MotoGP 2020 se skoro celá odehrála bez největšího favorita Marca Marqueze. Startoval pouze v zahajovacím závodě sezóny v Jerezu, kde si přivodil zlomeninu své pravé paže a při svém uspěchaném comebacku - opět ve Španělsku - se svým zraněním definitivně vyloučil ze světového šampionátu MotoGP.

Jako konsekvenci pak Marc Marquez nabídl Hondě hodně neobvyklé řešení:

Jak informovala španělská agentura «AS», tak 6-násobný mistr světa MotoGP Marc Marquez nabídl svému japonskému zaměstnavateli, že za rok 2020 nebude požadovat žádnou peněžní odměnu. Jeho nabídka je celkem logická, ze 14 závodů byl tovární jezdec HRC na startu pouze jedenkrát.

Faktem je, že taková nabídka ze strany sportovce je ve světě současného profi-sportu absolutně ojedinělá.

Honda tuto nabídku s díky vzala na vědomí, ale odřekla ji a to přesto, že velkou většinu sezóny absolvoval místo staršího z bratrů Marquezových testovací pilot HRC Stefan Bradl.

Aktuální situace je následující: Při fotoshootingu minulé úterý byl Marc Marquez zúčastněn a měl by se zúčastnit i oficiální prezentace týmu v pondělí 22. února. Zde by mohlo také padnout oficiální sdělení, zda se Marc Marquez zúčastní startu letošní sezóny 28. března v Kataru.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama