Reklama

Marquez to v Jerezu zkusí!

O nečekaný comeback se pokusí v Jerezu při «Gran Premio Red Bull de Andalucía» úřadující mistr světa MotoGP Marc Marquez. Ten se prostě nechce vzdát boje o titul mistra světa 2020 bez závodění a nechat si zapsat dvakrát po sobě v řadě «0» bodů bez boje!

Ačkoliv se teprve v úterý v barcelonské nemocnici «Hospital Universtari Dexeus» podrobil Marc Marquez operaci pravé paže doktorem Xavierem Mirem, tak se hodně nečekaně chce pokusit o comeback už tento víkend, ačkoliv původně se počítalo spíše s jeho návratem až u nás na Masarykově okruhu ve dnech 7. - 9. srpna. Podstatné je, že při jeho nešťastné havárii při «Gran Premio Red Bull de Espaňa» - Marc Marquez havaroval ve 22. kole ze třetí pozice - nebyl poškozen radiální nerv.

Šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Marquez byl oficiálním lékařem závodu uznán «fit», tedy způsobilým nastoupit na okruhu «Circuito de Jerez - Angel Nieto» k tréninkovým jízdám. Dnes ve 13.30 hodin podstoupil Marquez v Medical centre test a byl uznán «fit». Zda pojede tovární pilot HRC i nedělní závod, se dle 53-letého manažéra týmu Repsol Honda Alberta Puige rozhodne až v sobotu, kdy obhájce titulu absolvuje - zřejmě v FP4 - zátěž, která se rovná závodní vzdálenosti, tedy 26 kol.

Svou roli nečekaného comebacku pochopitelně sehrála i skutečnost, že na tomto okruhu absolvoval Marc Marquez letos už 4 dny jízdy (test a závodní víkend) v plném tempu.

Je velmi pravděpodobné, že se tovární pilot HRC objeví na závodní trati teprve v sobotu.

Mimochodem: OK pro závodní víkend «Jerez 2» obdrželi dnes po absolvování lékařského testu také Cal Crutchlow (LCR Honda) a Alex Rins (Suzuki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama