Reklama

Marco Bezzecchi 2018 místo Jakuba Kornfeila za Saxoprint-KTM

Německý tým Saxoprint-Moto3 majitelů Ingo a Floriana Prüstelových bude závodit 2018 s motocykly KTM a prezentoval už svou novou jezdeckou dvojici: Ital Marco Bezzecchi a Fin Patrik Pulkkinen.

Kostky jsou tak vrženy: Saxoprint Prüstel-GP-Team pojede v sezóně 2018 s motocykly KTM RC250GP, které budou pilotovat 18-letý italský talent Marco Bezzecchi a mladý Fin Patrik Pulkkinen.

Zkušený český jezdec Jakub Kornfeil se nedokázal s motocyklem Saxoprint-Peugeot ani jednou v této sezóně umístit v Top-10 a musí si tak hledat nový tým.

Bezzecchi naproti tomu s motocyklem Mahindra MGP3O týmu CIP od Alaina Broneca dokázal porazit jezdce továrního týmu Pull & Bear-Mahindra od Jorge Martineze Lorenza Dalla Portu a Alberta Arenase a po jednání s VR46 Academy byl Bezzecchi uvolněn na sezónu 2018 pro tým Floriana Prüstela.

Teprve 16-letý Pulkkinen má s týmem dvouletou smlouvu a neustále se zlepšuje. Při GP Silverstone byl odmávnut jako 24., poprvé za sebou nechal tři stabilní jezdce Arbolina, Herreru a Arenase a Kornfeil, v minulosti třikrát na pódiu, byl odmávnut pouhých 0,9 sekundy před Pulkkinenem jako 23.

Nezapomínejme: Kvůli plánované Grand Prix Finska na KymiRingu podporuje Dorna vehementně další závodění Pukkkinena v seriálu.

Mimochodem: Mahindra a Peugeot letos nezískali ani jedno umístění v Top-10, vloni ale naopak tři vítězství (Bagnaia a McPhee).

Zdroj: SpeedWeek.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama