Reklama

Marc Marquez zůstává u Hondy další 4 roky!

Že Marc Marquez prodlouží smlouvu s Hondou, zas tak moc velké překvapení není. Že to ale bude o celé 4 roky, nečekal zřejmě nikdo. Nyní 27-letý Španěl tak zůstane u Hondy prakticky po celou svou kariéru pilota MotoGP, kdy zde začal závodit už v sezóně 2013.

Šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Marquez po uplynutí osmileté smlouvy (2013 - 2020) zůstane další čtyři sezóny u HRC (Honda Racing Corporation) jako tovární pilot. Během dosavadních 7 let závodění s továrním motocyklem Honda se stal tento obdivuhodný Španěl šestkrát mistrem světa!, pouze 2015 ho musel přenechat Jorge Lorenzovi.

Dnes to oficiálně potvrdil prezident HRC Yoshishige Nomura.

Letošní sezónu začala hodně rychle Yamaha, když oznámila podepsání smluv s Maverickem Vinalesem a Fabiem Quartararem, nepopulární «Černý Petr» tak připadl Valentinu Rossimu.

27-letý tovární pilot týmu Repsol Honda Marc Marquez tedy s motocyklem RC213V získal šest titulů mistra světa, vyhrál celkem 56 závodů Grand Prix,, stál 95x na stupních vítězů a vyjel si 62 Pole Position.

Letos pojede svou osmou sezónu v barvách týmu Repsol Honda, jeho týmovým spolujezdcem bude jeho mladší bratr Alex, aktuální mistr světa prostřední kubatury Moto2.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama