Reklama

Makar Yurchenko (Kazachstán) - bez peněz není smlouva!

Těsně před prvními privátními testy Moto3 došlo v týmu BOÉ Skull Rider-KTM doslova k zemětřesení. Po Jakubu Kornfeilovi musel palubu opustit i rodák z Petrohradu a v současné době Kazach Makar Yurchenko, po dvou sezonách v tomto šampionátu.

Důvod byl celkem prozaický, Makar Yurchenko nebyl schopen platit dohodnuté peněžní splátky za své závodění v týmu BOÉ Skull Rider-KTM.

Jen pro zajímavost: Majitelem týmu BOÉ Skull Rider-KTM je «papá» od argentinského pilota z MS-Moto3 Gabriela Rodriga (Kömmerling Gresini Honda)...!

Závodění Makara Yurchenka v MS-Moto3 nebylo vůbec jednoduché, tak se ve zkratce na něho podívejme: 2018 získal celkem 9 bodů a obsadil v šampionátu 30. místo. Do GP Katalánska jezdil za francouzský tým CIP-KTM Alaina Broneca, pak ale musel tuto stáj opustit (velkou částku dohodnuté sponzorské peněžní sumy totiž nezaplatil) a nahradil ho Stefano Nepa. Mladý Rus se objevil potom až v Malajsii za tým Snipers a pilotoval zde motocykl Honda.

Vloni se Yurchenko hodně zlepšil, celkově si připsal 29 bodů, v Rakousku byl odmávnut na 7. místě, sedmkrát se umístil v bodech, tedy v Top-15.

S penězi to ale nebylo o moc lepší: Italská stáj Snipers propůjčila tohoto Rusa do týmu BOÉ Skull Rider-KTM (dříve RBA), neboť se vrátil do Moto3 hodně nečekaně Romano Fenati a v týmu majitele Mirko Cecchiniho a týmového manažera Stefana Bedona byl ještě podepsaný Tony Arbolino.

Jelikož ale sponzoři z dalekého Kazachstánu (především nový okruh Sokol Circuit) neplatili pravidelně, tak Yurchenkovo závodění musel pro tým BOÉ Skull Rider-KTM v roce 2019 vyrovnávat peněžně tým Snipers.

V právě probíhající zimě neprobíhaly splátky za Yurchenka od okruhu Sokol Circuit vůbec pravidelně a tak byl 21-letý Rus s kazašskou licencí z týmu propuštěn. A jelikož skončil i 26-letý Čech Jakub Kornfeil, tak tým BOÉ Skull Rider se objeví už na testech IRTA od 19. do 21. února v úplně nové sestavě: Davide Pizzoli a Riccardo Rossi, tedy dva mladí Italové.

20-letý Pizzoli naskočil v sezóně 2019 v Aragónu jako náhradník za Niccolo Antonelliho s motocyklem Honda týmu SIC58 Squadra Corse; v Buriramu byl odmávnut na P16 s KTM týmu Mugen Race od Fiorenza Caponery (jako náhradník za Jaume Masiu). Naopak Rossi absolvoval MS-Moto3 2019 za Gresiniho – bez nějakého pronikavého úspěchu (celkem 8 bodů a 32. místo).

Zdroj: SpeedWeek, Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama