Reklama

Loris Baz do BSB se strojem Honda?

Pro mistrovství světa Superbike 2019 jsou už všechny atraktivní motocykly obsazeny a tak se i hodně dobří piloti jako třeba Loris Baz museli poohlédnout po jiných šampionátech. Francou se dle všech dostupných info objeví v BSB za Honda UK.

Po pouhé jedné sezóně v MS-Superbike se tedy Loris Baz musí rozloučit s tímto šampionátem. Jeho dosavadní tým Althea BMW kooperuje 2019 s Moriwaki Honda a jako piloti pojedou Leon Camier, Ryuichi Kiyonari a Alessandro Deblianco. A jediný tým BMW, tedy Shaun Muir Racing, má dvojici exmistr světa Tom Sykes a Markus Reiterberger - jehož otec pracuje přímo v závodním oddělení BMW.

25-letý Baz by měl být týmovým kolegou Andrewa Irwina, ten podepsal smlouvu s Honda UK před několika dny.

Jen připomínám: Tento Francouz už v BSB závodil, s týmem Motorpoint Yamaha jel celkem 7 závodních víkendů a nejlépe dojel v Thruxtonu jako čtvrtý, tedy těsně za pódiem. 

Baz skončil letos v MS-Superbike celkově 11., pouze 1 bod za desátým Lorenzo Savadorim (Aprilia).

V nově utvořeném týmu GoEleven Ducati by měli jet Xavier Fores - letos vítěz soutěže Independent Riders a Roman Rámos.

Pokud by došlo ke znovuvzkříšení závodní stáje Ten Kate Racing, tak mají stále ještě šanci závodit 2019 Ir Eugene Laverty, Ital Lorenzo Savadori nebo třeba Španěl Jordi Torres...A týmoví majitelé - tedy bratranci Ronald a Gerrit Ten Kateové doufají v dohodu se Suzuki.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama