Reklama

Loris Baz: Adieu mistrovství světa

Několik měsíců pracoval Loris Baz na tom, aby mohl zůstat v paddocku WorldSBK i v sezóně 2021. A pak se mu podařilo podepsat během několika dní smlouvu s Ducati New York pro šampionát MotoAmerica 2021.

Od středy je jisté, že MS-Superbike 2021 se pojede bez rychlého Francouze. Ten čekal na odpovídající nabídku smlouvy od Ten Kate Yamaha nebo od jiného týmu ze šampionátu WorldSBK (požadoval minimálně roční částku 100.000 Euro), jelikož ale žádná nepřišla, tak se musel 28-letý poohlédnout po jiné závodní sérii. A brzy byl také úspěšný, tým Warhorse HSBK Racing Ducati New York ho angažoval do seriálu MotoAmerica.

Problém byl v penězích, zatímco v MS-Superbike by musel jezdit zadarmo (ev. za prémie, ale bez fixního platu), tak v USA bude měsíční gáži dostávat, kde pojede s motocyklem Panigale V4 R (v sezóně 2020 ho jezdil Lorenzo Zanetti).

Jelikož úřadující několikanásobný šampion US-Superbike Cameron Beaubier odešel závodit do Grand Prix v kubatuře Moto2, tak Baz, ačkoliv nezná americké okruhy, má jediný cíl: stát se šampionem už v letošním roce.

Bazovi se dokonce telefonicky ozval samotný promotér šampionátu MotoAmerica Wayne Rainey, aby ho soukromě přivítal v této závodní sérii.

Francouz Loris Baz nyní řeší hlavně logistické problémy, jak se vyhnout karanténě před prvními testy - budou koncem února. Ty další potom před začátkem sezóny a Baz doufá, že dostane jako profesionální sportovec nějakou výjimku, teď v době pandemie na Covid-19.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama