Reklama

Lorenzo Savadori se chystá pro MotoGP

Testovací pilot Aprilie, Lorenzo Savadori (27), je připraven závodit v «premier class» místo dopingového hříšníka Andrea Iannoneho. Už dnes ve třetím virtuálním závodě «eSport» bude bývalý pilot MS-Superbike Lorenzo Savadori zastupovat italskou továrnu z Noale.

Savadori měl startovat oficiálně za Aprilii v italském šampionátu CIV-SBK, ale nyní se mu naskytla životní šance, což potvrdil i v rozhovoru pro RadioDJ v pořadu FanDJ Ringo.

Zároveň je Lorenzo Savadori testovacím pilotem Aprilie, za tuto továrnu už testoval motocykl Aprilia RS-GP v Sepangu na doporučení svého mentora Fausta Gresiniho.

Z jeho dosavadní kariéry s motocykly o objemu 1000 ccm je nutno vyzdvihnout jeho dobré výkony v šampionátu WorldSBK, vyhrál i závody CIV a 2015 se stal vítězem poháru FIM 1000 ccm s motocyklem Aprilia RSV4.

Vloni startoval «Sava» pro Gresiniho v seriálu «MotoE Cup».

Nyní ovšem místo plánovaného testování se strojem Aprilia RS-GP musí 27-letý Lorenzo Savadori dodržovat veškeré náležitosti spojené s virem Covid-19 a podrobit se tak bezpečnostním opatřením, která panují v Itálii.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama