Reklama

Lorenzo končí? Nakagami k Repsolu? A. Marquez do LCR?

Pouze spekulace? V tiskovém středisku brněnského Masarykova okruhu si byli španělští - a nejen oni - žurnalisté zajedno: Kvůli svému zranění hrudních obratlů myslí Jorge Lorenzo na ukončení závodní kariéry a to by u HRC vedlo k několika jezdeckým a týmovým rošádám.

Faktem je: Jorge Lorenzo si letos přivodil vážné zranění hrudních obratlů a s motocyklem Honda RC213V má více problémů než se čekalo. Už čtyři roky nezískal mistrovský titul a v továrním týmu Repsol-Honda ještě ani jednou nedokončil závod v Top-ten.

Ale nezapomínejme, že: S Ducati mu trvalo hodně dlouho, než vyhrál s tímto italským motocyklem první závod Grand Prix - celou sezónu 2017 a až do Mugella 2018, tedy sezónu a půl.

Bude důvěřovat HRC nyní už 32-letému Španělovi, že se s motocyklem MotoGP-Honda opravdu skamarádí?

Takže v paddocku MotoGP se nyní hodně spekuluje! A to jak mezi týmy, tak i mezi jezdci samotnými.

Manažeři HRC mají nyní hodně napilno: Pokud by Lorenzo (šestý hrudní obratel má zlomený, osmý potom nalomený) nenastoupil ke svému comebacku v Silverstone, jak na to reagovat? HRC a Repsol musí uvažovat o nejbližší budoucnosti! Nebo se 32-letý Jorge rozhodne sám a smlouvy sám ukončí...?

Nabízí se následující scénář: Naposledy jezdil za tovární tým Repsol Honda jako domácí jezdec z Japonska Tohru Ukawa v sezóně 2002! Nyní se nabízí tato možnost pro 27-letého Takaaki Nakagamiho, a lídr šampionátu Moto2 Alex Márquez by se stal týmovým kolegou Cala Crutchlowa v LCR-Honda.

A Stefan Bradl by mohl do konce sezóny 2019 fungovat jako náhradník za Lorenza.

Lorenzův manažer Albert Valera ale všechny tyto spekulace odmítá: „Jsou to pouze fámy, Jorge se vrátí, jakmile mu to dovolí jeho zdravotní stav. A my chceme smlouvu do konce roku 2020 dodržet“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama