Reklama

Lecuona pojede místo Oliveiry ve Valencii

Celkem logicky nahradí ve Valencii zraněného Portugalce Miguela Oliveiru jezdec z Moto2 Iker Lecuona ze Španělska. Aktuální jezdec týmu American Racing team KTM v Moto2 bude tak svůj debut v MotoGP absolvovat o něco dříve, než bylo původně plánováno.

Jak jistě pozorní čtenáři webu Motoforum.cz vědí, došlo u KTM v královské kubatuře MotoGP v závěrečné třetině šampionátu k interním změnám. Po oznámení továrního jezdce KTM Johanna Zarca, že nebude závodit 2020 za tovární tým KTM, došlo k řetězové reakci:

Nejdříve byl místo Zarca do konce sezóny angažován testovací jezdec Mika Kallio. Ten doufal, že dostane smlouvu jako stabilní jezdec na sezónu 2020. To se ale nestalo...!

Továrna KTM jmenovala do královské kubatury Ikera Lecuonu, ovšem „pouze“ do satelitního týmu Tech3 a z něho posunula Rookieho Brada Bindera do továrního týmu Red Bull KTM.

Ovšem potom se zranil Miguel Oliveira a hledal se za něho náhradník pro sezonní finále ve Valencii. KTM celkem pochopitelně oslovila Ikera Lecuonu, který by stejně od úterý na testech ve Valencii motocykl královské kubatury této značky testoval.

Iker Lecuona se tak stane ve věku 19 let, 10 měsíců a 11 dní nejmladším pilotem v historii MotoGP, který se postaví na startovní rošt této královské kubatury Grand Prix, tedy čtyřtaktní MotoGP. Dosud byl nejmladším Aleix Espargaro - ten debutoval v MotoGP ve věku 20 let a 1 měsíce.

Místo Lecuony pojede ve Valencii 17-letý Sean Kelly, závodící v seriálu MotoAmerica Supersport Championshipu. Spolu s Joe Robertsem tak bude za tým American Racing Team závodit dvojice Američanů, tedy sestava Joe Roberts a Sean Kelly. Ten závodil tři sezóny v Red Bull Rookies Cupu a letos obsadil v šampionátu MotoAmerica Supersport čtvrté místo.

A protože příští rok už budou povoleny wild card i v kubatuře Moto2, tak došlo k dohodě, že Sean Dylan Kelly pojede za American Racing Team v příští sezóně s wild card některé závody Grand Prix v prostřední kubatuře.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama