Reklama

Kubo a Antonelli

Nováček Moto2 Niccolò Antonelli podstoupil v úterý na poliklinice v Modeně operaci pravého předloktí kvůli léčbě «kompartment syndromu». Stejný problém měl i japonsko-thajský Rookie Keminth Kubo a i on se musel podrobit operačnímu zákroku.

Protože v neděli v Jerezu trpěl Niccolò Antonelli (Mooney VR46 Racing) obzvlášť těžkými problémy ve druhé polovině závodu prostřední kubatury Grand Prix, tak tento 26-letý Ital využil krátké přestávky mezi dvěma závody v Jerezu a v Le Mans a podrobil se operaci, kterou provedl prof. Luigi Tarallo v Modeně. Ta byla úspěšná a bez komplikací. Jezdec Kalexu z Mooney VR46 Racing Teamu chce znovu jezdit v Le Mans (13. až 15. května).

Krátké „pauzy“ mezi dvěma závody Grand Prix využil po Niccolò Antonellim také Keminth Kubo. Jezdec týmu Yamaha VR46 Master Camp předevčírem podstoupil operaci k vyřešení kompartment syndromu na ruce. 22-letý Keminth Kubo z Thajska musel být dokonce během závodního víkendu v Jerezu - od FP3 - nahrazen Stefano Manzim, který normálně závodí v šampionátu WorldSSP za Dynavolt Triumph se strojem Triumph Street Triple RS a v šampionátu MS-Supersport je aktuálně osmý.

Jezdci týmu Yamaha VR46 Master Camp v poslední době vůbec nepřálo štěstí: Vše začalo vynucenou absencí v Austinu kvůli problémům s vízem. Nyní v Jerezu totiž musel Kubo po prvním volném tréninku přestat jezdit pro podivnou bolest na pravé straně hrudníku s následnou diagnózou: Costochondritis (zánět žeberních chrupavek). V Portimau se mu o víkend předtím podařilo probojovat se do svého prvního Q2, po chaosu způsobeném velkou nehodou byl «Kubofumi» mezi jezdci, kteří dokázali odstartovat do restartovaného závodu a ten dokončil na P12 a získal tak své první světové body! Ale další závod Grand Prix pro něho už tak pozitivní nebyl, když do něho vůbec neodstartoval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama