Reklama

Kentova šance?

V roce 2015 se stal Danny Kent s motocyklem Honda mistrem světa Moto3, když závodil za tým Leopard. Od té doby se ale kariéra «DK52» pohybovala jako na houpačce, ovšem především sestupným trendem.

Ve vyšší kubatuře, tedy Moto2, se mu nedařilo vůbec, ať už to bylo hodně kontraverzní uzavření partnerství s Kiefer Racing 2017 nebo později v týmu SpeedUp 2018.

2018 sice debutoval v šampionátu BSB za Halsall Suzuki v Brands Hatch, ale neúspěšně. Pak to zkoušel v BSB s týmem Bike Devil MV Agusta, ale už zde bylo patrné, že něco nefunguje i mimo paddock. 25-letý Brit se zapletl do rvačky na parkovišti, kdy měl v ruce kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 15 cm, tento nůž ale nepoužil, ovšem na místě činu ho zapomněl.

Na parkovišti se ex-mistr světa doprovázen svým bratrem dostal do sporu s 63-letým anglickým důchodcem, který venčil svého psa. Ten pak u soudu dal zmiňovaný nůž jako důkaz ke svědectví o napadnutí.

Před soudem v Cheltenhamu došlo k posouzení celého případu a Kent byl odsouzen na 4 měsíce vězení s podmíněným trestem na 1 rok za nošení nože na veřejnosti.

Dannyho bratr u soudu vypovídal s odůvodněním, že tento nůž nosí ex-mistr světa vždy u sebe, aby mohl otevírat krabice.

Danny Kent dostal rovněž pokutu 115 anglických liber a musel také zaplatit soudní výlohy ve výši dalších 85 liber. Bývalý jezdec týmů Leopard, Kiefer a SpeedUp se u soudu anglickému důchodci omluvil.

Na Kentovo jednání proti zákonu reagoval jeho tehdejší tým v BSB tím, že mu odebral licenci a nesměl za ně už dále závodit.

V sezóně 2020 dostal šanci v týmu Morello Racing v šampionátu STK s motocyklem Kawasaki. Tým ale sezónu nedokončil, takže se opět konalo déjá-vú...

Letos dostane «DK52» šanci v týmu Buildbase Hawk Suzuki, tedy s motocyklem GSX-R s kterým se vždy cítil velmi dobře, a to na celou sezónu 2021. Je to pro Dannyho Kenta opravdu poslední šance? Zdá se, že ano...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama