Reklama

Kdo se může kvalifikovat do Kataru?

Osm nebo devět závodů pro Olivera Königa? Říkáte si, proč vlastně taková otázka...! Je to hodně jednoduché a prosté. Na evropské půdě se koná celkem 8 mistrovských závodů kubatury WorldSSP300, ten devátý finálový se jede v katarském Losailu.

Protože je ovšem spojen s nemalými finančními náklady, tak v něm 26. října 2019 bude startovat pouze Top-20 z aktuálního žebříčku kubatury WorldSSP300.

„Samozřejmě, že na vlastní náklady může v Losailu startovat libovolně každý další jezdec, musí si ale všechny náklady platit sám“, vysvětluje manažer Dorny Gregorio Lavilla, který je v šampionátu Superbike-MS zodpovědný za všechny kubatury.

A to bohužel zatím žádný český jezdec z týmu Jakuba Smrže není, nejlepšímu z nich Oliveru Königovi chybí 4 příčky, neboť bodoval pouze jednou, když byl odmávnut jako sedmý v britském Donington Parku.

Jeho týmový kolega Vojtěch Schwarz se ještě letos do hlavního závodu ani jednou nedostal, takže se nedá předpokládat, že by se mu to podařilo právě v Magny Cours (poslední evropský závod).

Stav WorldSSP300: 1. Manuel Gonzalez (ESP-Kawasaki) - 128 bodů; 2. Scott Deroue (NED-Kawasaki) - 90; 3. Ana Carrasco (ESP-Kawasaki) - 81; 4. Andy Verdoia (FRA-Yamaha) - 76; 5. Marc Garcia (ESP-Kawasaki) - 63; 6. Victor Steeman (NED-KTM) - 62; 7. Jan-Ole Jahnig (GER-KTM) - 61; 8. Hugo de Cancellis (FRA-Yamaha) - 47; 9. Galang Hendra Pratama (INA-Yamaha) 44; 10. Nick Kalinin (UKR-Kaawasaki) - 41. A dále: 24. Oliver König (CZE-Kawasaki) 9 .



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama