Reklama

Kdo s Bazem? Beaubier nebo Fores?

Na rozdíl od šampionátu MotoGP, kde jsou všechny tovární motocykly a také ostatní kvalitní stroje v satelitních týmech na rok 2020 obsazeny, tak v WorldSBK mají zatím jistotu nové sezóny pouze Chaz Davies (Ducati) a Jonathan Rea (Kawasaki).

Všechny ostatní možnosti jsou otevřeny, i když třeba o setrvání Toma Sykese u BMW nepanují vůbec žádné pochybnosti.

Velmi zajímavé místo je u satelitního týmu Ten Kate Yamaha, když velkým překvapením by bylo, kdyby nezůstal Loris Baz, to je jasné! Kdo ale bude jeho týmovým kolegou v sezóně 2020?

K dispozici jsou vítězové závodů Leon Haslam, Eugene Laverty, Jordi Torres nebo Alex Lowes a také třeba Leon Camier.

Ovšem manažer týmu Kervin Bos říká: „Díváme se i do jiných paddocků, třeba do BSB a do MotoAmerica“.

Člověk nemusí být zrovna jasnovidcem, aby si nedal dohromady kolik je 1 & 1. Zde se nabízejí pouze dvě jména: Xavier Fores (BSB) a Cameron Beaubier (MotoAmerica).

Vítěz soutěže «Independent Riders» 2018 v šampionátu WorldSBK Xavier Fores nesehnal na letošní sezónu kvalitní sedačku ve světovém šampionátu a musel vzít za vděk BSB, kde je ale s motocyklem Honda CBR 1000RR aktuálně v Top-6. Ovšem o zkušeného Španěla má eminentní zájem především tým Moriwaki Althea Honda, tedy tovární tým HRC.

Trochu jiná je situace u úřadujícího šampiona MotoAmerica Camerona Beaubiera. Ten je aktuálně v šampionátu AMA-Superbike druhý za Tonim Eliasem, ale: Yamaha od příští sezóny oficiálně šampionát MotoAmerica opouští a tak je Cameron Beaubier ve fázi hledání místa na sezónu 2020. A do Evropy by se chtěl 26-letý bývalý účastník Red Bull Rookies Cupu, MS Grand Prix 125 ccm nebo WorldSBK vrátit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama