Reklama

Kde pojede Rinaldi 2020?

Startovní rošt MS-Superbike na sezónu 2020 dostává stále konkrétnější podobu. A jak se potvrdilo v Argentině, Michael Rinaldi určitě nepojede druhou sezónu v týmu Barni Ducati!

Tovární týmy BMW, Ducati, Kawasaki, Yamaha a Honda jsou už kompletní, ale v satelitních týmech jsou ještě volné některé motocykly. Jedním z nejvíce zajímavých je uvolněný motocykl v týmu Barni Ducati Racing, neboť Michael Ruben Rinaldi v něm určitě v sezóně 2020 závodit nebude.

Oblíbenec Ducati Michael Rinaldi vyhrál 2017 šampionát ME-Superstock 1000, následující rok v juniorském týmu Ducati absolvoval všechny evropské závody a byl to jeho superbikový debut, ve kterém skončil na 14. místě celkově.

V letošní sezóně jezdí 23-letý Ital v týmu Marco Barnaba, highlightem je jeho 4. místo v Jerezu, ale v aktuálním celkovém pořadí až 13.

Nyní v Argentině potvrdil Rinaldi, že by sice rád u Ducati pokračoval, ale nebude to v týmu Barni Racing. Mezitím se potvrdilo, že to u italské továrny bude a tak se nabízí pouze dva týmy: Buď Go Eleven (odkud odchází Eugene Laverty k BMW), nebo nový tým Motocorsa.

O místo v Barni Racing se uchází řada jezdců, nejvážnějším kandidátem je 33-letý Leon Camier. Jeho velkým soupeřem v boji o uvolněný motocykl je Argentinec Leandro Mercado, jehož současný tým Orelac Racing VerdNatura v šampionátu z finančních důvodů končí, ale 27-letého Mercada prosazuje kvůli závodu WorldSBK v Argentině právě promotér šampionátu DWO (Dorna World Organisation).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama