Reklama

Kawasaki už má jasno, pojede i Savadori

Ty opravdu kvalitní motocykly Kawasaki v šampionátu WorldSBK už mají své piloty na příští sezónu. Bude jich celkem pět a jezdci by měli být následující.

Po továrním týmu Ducati, pojedou zde dva Britové Chaz Davies a Scott Redding; tovární stáji HRC Honda v sestavě Španěl Alvaro Bautista a Japonec Takumi Takahashi; Yamaha PATA: Nizozemec Michael vd Mark a Turek Toprak Razgatlioglu; BMW: Brit Tom Sykes a Ir Eugene Laverty; se vyjasnila situace obsazení motocyklů i u Kawasaki.

V továrním týmu KRT bude pochopitelně jezdit úřadující šampion Brit Jonathan Rea, k němu přijde jeho krajan Alex Lowes (od Yamahy).

Lowesovi musel své místo v tovární stáji Provec uvolnit další Brit Leon Haslam, ten ale pojede s třetím továrním strojem v týmu Puccetti Kawasaki, kde vystřídá Topraka Razgatliogla.

Dvojici v rodinném týmu Lucia Pederciniho vytvoří Španěl Jordi Torres - ten zůstává a po roce přestávky závodění v šampionátu WorldSBK se vrací 26-letý Ital Lorenzo Savadori. Ten už závodil za Pederciniho v letech 2012 - 2014 v kubatuře Superstock 1000. Savadori má na svém kontě 74 závodů WorldSBK, sice bez jediného pódia, ale 9x se umístil v Top-5. Letos jezdil Savadori šampionát CIV s motocyklem Aprilia, aktuálně je druhý za Michele Pirrem.

Angažováním Savadoriho se zavřely další dveře pro Němce Markuse Reiterbergera, poslední šancí závodit v WorldSBK zůstává nový tým Kiefer Racing. Zájem o tohoto jezdce je ale i v národních šampionátech MotoAmerica či BSB.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama