Reklama

Karel Hanika (19.): "Úplně jiné než na Playstation!"

S týmem Guandalini Yamaha absolvuje Karel Hanika v Laguna Sece svůj první závod v MS-Superbike. Jako přípravu na tento závod v Kalifornii zvolil mladý Čech Playstation.

Nová závodní série, nový tým, nový motocykl stejně jako neznámá závodní trať - Karel Hanika si nemohl pro svůj debut v MS-Superbike zvolit těžší místo jako je Laguna Seca. Ještě v Brně byla Yamaha R1 týmu Guandalini Racing pilotována jeho krajanem Ondřejem Ježkem.

22-letý jezdec z Brna se brzy cítil na 3,6 km dlouhé trati v pohodě a svou ztrátu na nejlepšího Jonathana Reu snížil na akceptovatelných 1,98 sec – ovšem i to stačilo až na předposlední místo v časové tabulce. „Všechno je zde pro mě nové a není to vůbec jednoduché. Byl jsem jednou v Austinu, ale zde jsem poprvé. Tato trať je hodně specifická. Vstoupit do nového mistrovství světa je velká výzva, a začít v Laguna Sece to ještě zvyšuje.“

Během třech tréninků objel Hanika 56 kol, na závěr FP3 ale havaroval. „První trénink mně přinesl hodně zábavy, neboť jsem objel hodně okruhů. S každým kolem se mně ale trať líbí více a více. Je to úplně jiné než v TV. Učil jsem se ji sice na «Playstation», ale je to nesrovnatelné. “

Z MS-Endurance zná vítěz Rookies Cup 2013 superbikový motocykl BMW. „Motor Yamahy se ale chová úplně jinak. Biky zde mají definitivně více výkonu. Musím ještě svůj jezdecký styl přizpůsobit tomu, abych plně využil pneumatiky. V zatáčkách se chová motocykl velmi dobře - je lehký a proto se snadněji kontroluje. Myslím si, že tento motocykl má potenciál“.

Týmový šéf Mirko Guandalini si dovede představit, že s ex-továrním pilotem týmu KTM Aki Ajo Karlem Hanikou pojede až do konce sezóny, pokud budou odpovídající výsledky.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama