Reklama

John Hopkins se vrací do paddocku Grand Prix

Bývalý pilot MotoGP John Hopkins bude v příštím roce působit jako coach a mentor týmu Moto2 «American Racing». US-Boy bude mít na starosti svého krajana Joe Robertse a Rookieho Marcose Ramireze ze Španělska.

Zatímco Joe Roberts má za sebou hodně těžkou zkoušku ve své Rookie sezóně - hubené 4 body za dvě 14. místa v Le Mans a v Assenu (celkově obsadil v MS-Moto2 sezóny 2019 až 28. místo).

Jeho nový týmový kolega Marcos Ramirez vyhrál v Moto3 dva závody Grand Prix (Barcelona a Silverstone), a jelikož 21-letý Španěl získal ještě další dvě pódiová umístění (na Sachsenring a na Phillip Islandu), tak to znamenalo v konečném pořadí šampionátu Moto3 bronz za Lorenzo Dalla Portou a Aronem Canetem.

Jelikož dodavatel šasí KTM po sezóně 2019 v prostřední kubatuře Grand Prix skončil, tak budou oba jezdci letos závodit s německým Kalexem a i to byl jeden z důvodů, proč byl angažován Riding coach a mentor, tedy John Hopkins, bývalý tovární pilot Suzuki a Kawasaki v MotoGP.

Mimochodem: 36-letý Hopkins má na svém kontě během 7 kompletních sezón v královské kubatuře 112 startů, ve kterých stál 4x na stupních vítězů (se Suzuki) a v sezóně 2007 mu patřilo celkově 4. místo v šampionátu (na Suzuki).

Zdroj: paddock-gp.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama