Reklama

Johann Zarco místo Abrahama u Avintia Ducati

Už několik dní se na webových stránkách objevují zaručené news o tom, že Francouz Johann Zarco pojede v týmu Reale Avintia Ducati v sezóně 2020 v kubatuře MotoGP a vystřídá tak našeho Karla Abrahama, ačkoliv ten má podepsanou smlouvu i na rok 2020.

Včera večer tuto - pro české motocyklové fanoušky - hodně nepříznivou zprávu potvrdil švýcarský web SpeedWeek.com. Oficiální potvrzení se očekává během dneška, tedy v následujících hodinách.

30-letý Francouz Johann Zarco 10. srpna vypověděl při schůzce s Pitem Beirerem a Mike Leitnerem od KTM během Grand Prix Rakouska smlouvu na rok 2020. Po závodě v Misanu (Zarco zde skončil na P11) ho potom bez náhrady vyhodil.

Potom byl Zarco uváděn jako eventuální testovací pilot Yamahy pro sezónu 2020. Ovšem Zarco chtěl závodit kompletní příští sezónu.

Když se pilot týmu Idemitsu-LCR-Honda Takaaki Nakagami rozhodl podstoupit operaci ramene a Zarco směl místo něho po Motegi pilotovat v posledních třech závodech Grand Prix jeho motocykl Honda RC213V typu 2019. Obsadil P13 na Phillip Islandu a havaroval v Sepangu a ve Valencii.

Jeho naděje, že obdrží u Repsolu nebo LCR motocykl Honda místo Jorge Lorenza, který ukončil aktivní závodní kariéru, se bohužel nepotvrdily. Místo dvojnásobného exmistra světa Moto2 dostal toto místo aktuální mistr světa Moto2 Alex Marquez. A Zarcovi bylo nabídnuto místo v týmu Marc VDS v Moto2.

Ovšem CEO Dorny Carmelo Ezpeleta nabídl Zarcovi pomoc. Ten má nyní jako manažera promotéra Grand Prix v Le Mans Claude Michyho a Zarco je tím pravým lokalmatadorem pro francouzský závod Grand Prix.

Na vysvětlenou: Fabio Quartararo se sice narodil ve Francii, ale od mládí žije ve Španělsku a hrdí Francouzi ho jako lokalmatadora prostě neberou...

Během Grand Prix Valencie se vyskytla možnost pro Zarca, aby závodil v týmu Reale Avintia Ducati, ovšem s motocyklem Ducati GP19. Další Ducati GP20 není možné už vyrobit, navíc by to stálo navíc 1 milion Euro a to není Avintia schopna zaplatit.

Sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti a General Manager Ducati Gigi Dall'Igna nabídli Zarcovi veškerou možnou technickou pomoc, údajně bude Dorna platit Zarcovi rovněž gáži.

Známý manager jezdců Carlo Pernat doporučil Zarcovi, aby toto místo u Avintie vzal, neboť v případě dobrých výsledků v sezóně 2020 by se mu otevřela možnost závodit 2021 v satelitním týmu Pramac Ducati.

Zda bude Zarco v pondělí, nebo v úterý testovat v Jerezu, nebo nebude, je otázkou.

Mimochodem: Stále tak zůstává volné místo v týmu Marc VDS v kubatuře Moto2.

Zdroj: SpeedWeek.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama