Reklama

Johann Zarco jednal přímo s Ducati

Během dnešního dopoledne proběhlo v paddocku na okruhu «Circuit Ricardo Tormo» jednání mezi Johannem Zarcem a zástupci továrny Ducati, za kterou byli na tomto jednání přítomni Paolo Ciabatti a Gigi Dall'Igna.

A o co šlo? Jak Sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti, tak General Manager Ducati Gigi Dall'Igna se pokoušeli přesvědčit francouzského jezdce o tom, aby podepsal smlouvu s týmem Reale Avintia Racing a závodil v něm v sezóně 2020 místo českého pilota Karla Abrahama.

Zarca zajímalo, jaký závodní materiál by dostal v týmu Raula Romera k dispozici. Po hodinovém jednání se zástupci Ducati se Johann Zarco sešel ještě se šéfem týmu Reale-Avintia Raulem Romerem.

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta slíbil Zarcovi a jeho manažerovi Claude Michymu - promotér Grand Prix Francie v Le Mans, že jim pomůže při hledání místa na startovním roštu 2020 v MotoGP.

Když ale padla obě místa u Hondy (v továrním týmu Repsol Honda a v satelitním týmu LCR Honda) a zůstalo pouze místo testovacího pilota u Yamaha Europe s možností 3 startů s wild card, tak se objevila možnost závodit u španělského týmu Reale Avintia místo našeho Karla Abrahama.

Zarco se ale v sobotu vyjádřil ve Valencii, že než závodit za Avintii, tak se raději vrátí do Moto2.

Do hry se ale vložil také Carlo Pernat, bývalý ředitel závodního oddělení u Aprilie, a ten Zarcovi doporučil nabídku od týmu Avintia akceptoval.

Zarco by sice musel závodit s motocyklem Ducati GP19, ale Gigi Dall´Igna slíbil Zarcovi technický Support, rovněž zlepšení týmové infrastruktury a hlavně Dorna by platila Zarcovi požadovanou výplatu.

Je těžko odhadnutelné, zda Ducati vystaví Zarcovi dostatečnou garanci na konkurence schopný závodní materiál. A také se nedá odhadnout, zda se Raul Romero a Johann Zarco skutečně domluví.

Obsazení týmu Reale Avintia je zatím následující: Vedle týmové #1 Esteve Rabata - nedávno podepsal novou smlouvu až do roku 2021, je týmovou #2 náš Karel Abraham a právě o jeho místo se jedná.

Zdroj: SpeedWeek, Motorsport.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama