Reklama

Ježek a Hanika po EWC na Slovakia Ringu

Smůla provázela český tým FANY GASTRO BMW MOTORRAD-by MERCURY RACING při skoro domácím závodě na Slovakia Ringu, který se rozprostírá nedaleko Bratislavy v katastru obce Orechová Potoň v okrese Dunajská Streda.

Ačkoliv všechny měřené tréninky dopadly pro tým výborně a také začátek 8-hodinového závodu byl skvělý, takže se dokonce dalo uvažovat docela reálně o stupních vítězů, tak skutečnost po jeho ukončení byla bohužel úplně jiná.

Ale dejme raději slovo oběma českým jezdcům:

„V sobotu jsme měli velkou smůlu, když nám vypověděla službu elektronika po necelých třech hodinách závodu. Do té doby se nám dařilo výborně. Karel Hanika skvěle odstartoval a držel kontakt se špičkou startovního pole. Během mého stintu jsme se dostali na 5. místo. James Westmoreland Racing také po svém střídání držel výbornou pozici v nejlepší šestce a vzhledem k předpovědi počasí, která slibovala ochlazení a následný déšť, to nevypadalo vůbec špatně s bojem o stupně vítězů. Při druhém Karlově stintu se však motocykl zastavil. To jsou bohužel závody. Musíme si odnést ze závodu pozitiva a už se těšíme na další 8hodinovku v Oscherslebenu, kde máme taky docela natrénováno. Uvidíme, zda to bude již s novým modelem BMW S1000RR.“, okomentoval letošní třetí podnik šampionátu MS-Endurance zkušený Ondřej Ježek, ještě vloni stabilní pilot šampionátu WorldSBK.

„Ahoj všichni, tak víkend na Slovakiaringu 8h bohužel nakonec nedopadl podle představ, a kvůli problémům s elektronikou jsme ze závodu museli odstoupit. Je to škoda, protože volné tréninky i kvalifikace byly super, dokonce i v sobotu ráno se mi podařilo vyhrát warm-up. Start se mi zase povedl a byl jsem v první zatáčce 2., ale hned na další rovince se přede mě dostaly továrny, každopádně jsem byl schopnej udržet tempo ve druhé skupině se SERT, SRC a BOLLIGER. Jenom jsme na první stint zvolili měkkou zadní pneu, která mi celkem rychle odešla a posledních 10kol stintu jsem se trápil. Na další stinty byla v plánu jiná směs a předpověď počasí která se později naplnila by nám taky hrála do karet, no, bohužel, to jsou závody.“, byl celkem pochopitelně zklamaný nejrychlejší jezdec týmu FANY GASTRO BMW MOTORRAD-by MERCURY RACING Karel Hanika, tedy ex-tovární pilot Grand Prix v kubatuře Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama