Reklama

Invaze pilotů Moto2 do WorldSSP

Jihoafričan Steven Odendaal nebo Němec Philipp Öttl, to by měli být minimálně dva jezdci z Moto2, kteří míří do šampionátu WorldSSP z Grand Prix Moto2.

Lídr šampionátu MS-Supersport Švýcar Randy Krummenacher a druhý v bodové tabulce Ital Federico Caricasulo letos dominují v této kubatuře, oba jsou piloti Bardahl Evan Bros Yamaha a oba míří o level výše, tedy do WorldSBK.

23-letý Federico Caricasulo už podepsal během závodního víkendu v Portimao s týmem GRT Yamaha, zkušenější Randy Krummenacher (29 let) je blízko podpisu smlouvy s týmem Go Eleven Ducati, odkud odešel Eugene Laverty do továrního týmu BMW. Krummi ale jedná i s týmem Ten Kate Yamaha, tam ovšem čekají na místo týmového kolegy vedle Baze ještě minimálně další čtyři jezdci na čele s Alexem Lowesem (pokud se nestane kolegou Jonathana Rey).

Tím se samozřejmě uvolnily oba stroje Yamaha YZF R6 a o ně je velký zájem především ze strany jezdců prostřední kubatury Grand Prix, kteří nesehnali angažmá na příští sezónu.

Z bohaté jihoafrické rodiny pocházející Steven Odendaal je schopen koupit si místo v týmu bratří Evangelistových - tedy Bardahl Evan Bros Yamaha.

Naopak do týmu Kallio Racing má namířeno Philipp Öttl, kde se stal 2018 mistrem světa jeho krajan Sandro Cortese. Syn Petera Öttla má za sebou 6 průměrných sezón v Moto3 a jednu totálně neúspěšnou v Moto2.

Steven Odendaal a Philipp Öttl by tak rozšířili řadu jezdců z Moto2 v šampionátu WorldSSP, kteří z prostřední kubatury Moto2 do tohoto šampionátu v posledních letech zamířili: Sandro Cortese, Randy Krummenacher, Jules Danilo a Isaac Vinales.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama