Reklama

Interní souboj v Pramac Ducati se přiostřuje

Poněkud nešťastné rozhodnutí oznámil týmový šéf stáje Octo Pramac Yakhnich Francesco Guidotti, když řekl veřejně, že pouze lepší ze dvojice jezdců Danilo Petrucci a Scott Redding dostane na sezónu 2017 zbrusu nový motocykl.

Před posledním závodem v Aragonu byla situace v MS královské kubatury MotoGP následující: Na P13 byl Scott Redding s 55 body, na P15 jeho týmový kolega Danilo Petrucci s body 50.

A tak hned po startu se oba ´kohouti´ do sebe pustili a Ital se postaral o crash Angličana. Za to byl okamžitě potrestán ´ride through penalty´, tedy průjezdem boxovou uličkou.

Mimochodem: Race Direction tak odvážná nebyla v loňském Sepangu v případě Rossi x Marquez, kdy se vše začalo řešit až po závodě samotném...!

V každém případě oba dva jezdci se satelitními motocykly Ducati Desmosedici GP15 sice cílový šachovnicový praporek uviděli, ale na body to celkem pochopitelně nestačilo: 17. byl odmávnut Danilo Petrucci (+56.740) a 19. Scott Redding (+1’34.126).

Nyní se pokusil týmový manažer Francesco Guidotti vše diplomaticky urovnat a v boji o lepší motocykl byly v interní tabulce týmu Octo Pramac Yakhnich připsány Scottu Reddingovi body za pozici, na které se nacházel v L1, tedy za P8 získal v fightu o tovární motocykl 8 bodů.

Situace v interních bodech týmu Octo Pramac Yakhnich je tedy čtyři závody před koncem sezóny následující: Redding 63 bodů, Petrucci 50.

Týmový manažer Octo Pramac Yakhnich Guidotti vše vysvětlil: „V příštím roce budeme mít k dispozici pouze jeden tovární motocykl. Proto musí naši jezdci o něho bojovat. A vzít rozhodnutí do svých rukou. Pokud ale nebudou toho schopni, a celou situaci řešit jako opravdoví týmoví kolegové, tak rozhodnutí padne z vrchu!“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama